Diana hercegné komornyikja A korona új évadáról: több mint ízléstelen

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.02 | Énidő | Olvasási idő: 3 perc
Diana hercegné komornyikja A korona új évadáról: több mint ízléstelen

A Netflix nagysikerű, A korona című sorozata a végéhez közeledik, november közepén érkezik a hatodik, egyben utolsó évad. Nem titok, hogy a hatodik évad a királyi család egyik legmegrázóbb tragédiáját, Diana walesi hercegné balesetét is feldolgozza. A tragikus eseményeket azonban nemcsak a sorozat rajongói fogják újraélni, de azok az emberek is, akik valóban átélték a fájdalmas pillanatokat. Diana walesi hercegné egykori komornyikja szerint ezért A korona új évada nemcsak ízléstelen lesz, de sokak számára felkavaró is.

Paul Burrell 18 évesen kezdett el dolgozni a királyi család körül, 1976-tól előbb II. Erzsébet királynő szolgálatában állt, később pedig 1987-ben áthelyezték Károly herceg és Diana hercegné háztartásába. A válás után Burrell továbbra is Diana szolgálatában maradt, mint komornyik az egykori hercegné egyik legközelebbi bizalmasa volt egészen a tragikus balesetig.

„Felkavaró volt látni a képeket és az autó tűpontos másolatát. Ezt a jelenetet más módon is fel lehetett volna venni, ilyen mély részleteiben újraalkotni az eseményeket véleményem szerint nemcsak felkavaró, de ízléstelen és helytelen is”

fogalmazott Burrell hozzátéve, hogy mindannyian tudjuk mi történt, azok számára viszont, akik közel álltak hozzá ez egy nagyon fájdalmas emlék.

„A nézőknek nem szabad elfelejteni, hogy ez egy film és a show része a túldramatizálás” – figyelmeztet egyúttal a sorozat következő évadával kapcsolatban.

Burrell elmondta, bármennyire is fájdalmas lesz, meg fogja nézni az epizódokat, úgy érzi felelőssége képviselni annak az embernek az érdekeit és emlékét, akit nemcsak szolgált, de szeretett is.

„A királyi család kezét sokszor megkötik a nyilatkozatokkal kapcsolatban, én viszont itt vagyok és biztosítom, hogy az emberekhez valóban eljusson az igazság. Csak bízni tudok abban, hogy a forgatókönyvírók és a producerek nem változtattak Diana karakterén a dráma kedvéért”- zárta a gondolatot Burrell.

A korona hatodik, befejező évadának első része 2023. november 16-án lesz elérhető a Netflixen, a második rész pedig december 14-én lesz látható.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!