Budán nyit pop-up pékséget a Michelin-csillagos SALT

Halmai Zsófia Halmai Zsófia | 2023.12.06 | Énidő | Olvasási idő: 2 perc
Budán nyit pop-up pékséget a Michelin-csillagos SALT

Az ünnepi időszakban különleges kulináris élmény várja az ínyenceket: a Michelin-csillagos SALT étterem egy pop-up pékséggel lepte meg vendégeit. A karantén alatt már megismerhettük Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos SALT étterem séfjének kovászos kenyereit, most pedig ismét lehetőségünk nyílik hazavinni a SALT-élményt.

December 5-én nyitotta meg kapuit a SALT étterem péksége a II. kerületben, egyelőre pop-up jelleggel. Tóth Szilárd kiváló kenyerei, a különféle füstölthús-készítmények és a mennyei házi vaj már karantén idején is elérhetők voltak, és ez inspirálta a SALT csapatát, hogy egy saját pékséggel bővítsék a kínálatot, hogy a gasztronómiai élvezetek ne csak az étterem falai között legyenek elérhetők.

A Tárogató úton található SALT pékség jelenleg pop-up formában üzemel, de folyamatosan alakul a belső tér és a kínálat is, míg el nem éri végleges formáját.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SALT BAKERY (@saltbakery_budapest) által megosztott bejegyzés

A pékséget Tóth Szilárd szakmai irányításával hozták létre, míg a SALT cukrászpályájáról is ismert Lefkovics Lea general managerként vesz részt a projektben. Az üzletvezetésért pedig Zsigó Ádám felel majd, aki szintén ismerős lehet a SALT-ból.

A pékség kínálatában a klasszikus kovászos kenyerek mellett megtalálhatók többek között rozskenyerek, teljes kiőrlésű kenyerek, zabos kenyerek, tepertős pogácsa, kakaós csiga, croissant és kardamomos bullar is. Az élményt Boldizsár Máté által válogatott borokkal és a kenyerekhez, péksüteményekhez illő kiegészítő finomságokkal lehet tovább fokozni.

Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séf-tulajdonosa is egyike annak a száz séfnek, akit idén a világ legjobbjainak választott a The Best Chef zsűrije.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!