Megnyitott a Mamie, az Artizán új cukrászdája
Aki kicsit is jártas Budapest gasztronómiai életében, biztosan találkozott már az Artizán nevével. A pékségként indult vállalkozás mára nemcsak a kiváló kenyerekről és croissantokról híres, hanem egész birodalmat épített reggelizőhelyekből és zabkásázóból is. Most pedig új szintre emelik az édesszájúak boldogságát: Mamie néven saját cukrászdát nyitottak Óbudán.
A Mamie, ami franciául nagymamát jelent, nem véletlenül kapta a nevét: az új cukrászda kínálatában főleg olyan klasszikus magyar és francia sütemények szerepelnek, amelyekkel gyerekkorunkban a legtöbb cukrászdában találkozhattunk, csak most sokkal kifinomultabb, „artizános” köntösben. Dobos-torta, Eszterházy, krémes és zserbó – ezek mellett Paris-Brest, tropézienne és mille-feuille is helyet kaptak a pultban.
A sütemények nemcsak szépek, hanem kifejezetten jól is esnek: nincsenek agyoncukrozva, így valóban kijön az alapanyagok karaktere. A Dobos-torta például egészen új szintre emeli a klasszikust könnyű krémmel, intenzív, roppanós karamellel a tetején.
A berendezés hozza az Artizántól megszokott minimalista stílust, de finoman utal a nagymamás, polgári hangulatra is. Letisztult textíliák, csipkés süteménypapírok – nosztalgia és modernség egyszerre. A pultban nemcsak süti, hanem puha pogácsa is van, a sarokban pedig lekvárokkal és házi szörpökkel teli „nagymamapolc” és újhullámos kávé várja a vendégeket.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Természetesen a Mamie sem maradhat fagyi nélkül. A kínálatban a Minus11 fagyijai kaptak helyet – az Artizán nemrég vette át a brandet, így a Hold utcai és a Bécsi úti egységek mellett most már Óbudán is kapható a különlegesen selymes, intenzív ízű fagylalt.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Az első óbudai egység után hamarosan nyílik a következő Mamie cukrászda a belvárosban is, még nagyobb süteményválasztékkal, buborékos italokkal és Minus11 fagylaltpulttal.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
(Kiemelt kép: Mamie / Artizán)