Nők a champagne mögött

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.05.22 | Gasztro | Olvasási idő: 3 perc
Nők a champagne mögött

A „graffitis” festett palack sikere után a nyarat egy limitált kiadású rosé tétellel nyitja a Kreinbacher. A Brut Nature Rosé Magnum 2019 megjelenését ezúttal az action painting inspirálta. A Jackson Pollock nevével fémjelzett művészeti irányzat és az életérzés, amelyet a Kreinbacher pezsgők közvetítenek, tökéletes összhangban állnak egymással, hiszen félretenni a valóságot, helyette teljesen belefeledkezni az alkotásba, és szabadjára engedni az áradó energiákat, mindkettőnek esszenciális ismérve.

Immár kétszer jelentkezett másik limitált tételük, az Extra Brut pezsgő, amit a legszárazabb stílus kedvelői igen hamar megkedveltek és elkapkodtak. Most ezen is csavartak még egyet, megmutatják, mit tud magnum palackban, az Extra Brut Magnum 2019 pezsgőt is a Gourmet Fesztivál ideje alatt lehet először kóstolni.

Méretes champagne palackok

Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből (a két újdonság mellett Extra Dry 2018, Brut Classic 2019 és Prestige Brut 2018 magnumok), hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk. Piper-Heidsieck és Paul Bara magnumokat is poharaznak, miközben a Pol Roger Brut Réserve három literes jeroboam, a Deutz Rosé pedig hat literes mathusalem méretben pukkan.

Nők a champagne mögött

A Gourmet Fesztivál idei tematikájához kapcsolódóan egy olyan programot is megálmodtak, amelyben a számukra fontos edukáció és társadalmi szerepvállalás is teret kap. Az öt tételből álló champagne kóstoló alatt a champagne és a nők kapcsolatát fogja bemutatni a champagne két elkötelezett hírnöke, Hajdu Máté és dr. Bor Judit.

A Charles Heidsieck, Deutz, Piper-Heidsieck, Paul Bara és Pol Roger champagne-okat olyan történetekkel kísérik, amelyek betekintést nyújtanak a házakhoz kapcsolódó nők helyzetébe és szerepébe egy ilyen férfias szakmában akkor és most.

A minikurzus két alkalommal kerül megrendezésre: május 24-én pénteken 17 órától, május 25-én szombaton 15 órától kezdődik. A helyek száma korlátozott, így aki szeretne részt venni, annak érdemes mielőbb lefoglalni a helyét.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!