A libidócsökkenés ritkán oldódik meg egy átlag szerdán

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.06 | Nőiség | Olvasási idő: 6 perc
A libidócsökkenés ritkán oldódik meg egy átlag szerdán

A libidócsökkenés hátterében számos ok állhat, mint például hormonális változás, jelentős munkahelyi stressz, alvászavar, korábbi kudarcok, túlsúly, gyógyszerek mellékhatása vagy akár a szülői feladatokkal megváltozott szerepek is.

A szexuális vágy csökkenése, rosszabb esetben elvesztése idővel a legtöbb párnál felmerülő probléma, ami nemcsak a párkapcsolatra nyomja rá a bélyeget, de egyéni szinten is jelentős hatással lehet az életminőségre. A libidócsökkenés ritkán oldódik meg magától egy átlag szerdán, amikor az egymásra való odafigyeléssel szemben a mérleg másik oldalán a stressz, az időhiány és a hétköznapi mókuskerék súlya a nehezék. Támogatott tartalom.

Az első lépés (újra) egymás felé

A párkapcsolati dinamika és a szexuális élet alakulása közötti szoros összefüggés miatt az intimitás hiánya könnyen a szakadék szélére sodorhatja a házasságot, nem véletlen, hogy a válások egyik fő oka az elhidegülés, az elfojtott szexuális problémák miatt kialakult feszültségek. A hétköznapok mókuskerekét hajtva viszont nehezebb megtenni az első lépést és hosszú idő után újra megteremteni a hangulatot. Mégis mi lehetne egymás számára ettől nagyobb ajándék Valentin-nap alkalmából? Ehhez hoztunk most a Vágyaim.hu segítségével három tippet.

A libidócsökkenés okai: elfelejtett gesztusok

Ahogy telnek az évek, sok férfi elfelejti a romantikus gesztusok fontosságát, és az udvarlás helyett csak a szexre összpontosít, célirányossá válnak az intim együttlétek. Pedig a nők, még ha nem is mondják ki, vágyakoznak az apró figyelmességekre, az udvarlásra. Ezek az apró jelek és meglepetések hozzájárulnak a hosszú távú párkapcsolat harmonikus fenntartásához. Fontos, hogy ne mondjunk le ezekről, mert megalapozzák a kapcsolat mélységét és értékét. Számos módszer létezik, amelyek segíthetnek újraéleszteni a szenvedélyt és az intimitást a kapcsolatban. Az érzéki játékok például kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy újra felfedezzétek egymás testét és megőrizzétek a kölcsönös vonzalmat.

Érzéki Valentin-nap: érdekel, tovább (x)

A libidócsökkenés okai: megszokás

A merev szabályok, a rutinszerűség, a beszabályozott szexualitás nem segítenek a vágy fenntartásában. Fontos új dolgokat kipróbálni, melyek újra meggyújthatják a szenvedélyt és izgalmat hozhatnak a kapcsolatba. Egy őszinte beszélgetés során olyan vágyakat is megoszthattok egymással, amelyek felfrissíthetik és gazdagabbá tehetik a szexuális életet. Ne habozz megosztani ezeket a gondolatokat és vágyakat a partnereddel, hiszen ezek lehetnek azok az apró változások, amik új lendületet adnak a kapcsolatnak. A változatosság, az újdonság ereje fontos szerepet játszik a szexuális élet megőrzésében, a libidó fenntartásában. Hogyan fűszerezheted meg a kapcsolatod hosszú évek után is? A különböző masszázsolajok, érzéki játékok és egyéb segédeszközök kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy új élményeket élj át a partnereddel. Egy új póz kipróbálása vagy egy új fehérnemű viselése is izgalmas lehetőséget teremt arra, hogy fokozd a szexuális vonzalmat. A zene, az érzéki illatok, egy forró fürdő pedig segít ellazulni és kizökkenni a mindennapokból, hogy újra egymásra tudjatok figyelni. Ha igazán különleges atmoszférát szeretnél teremteni, válaszd az afrodiziákumok illatát, mint például a pézsma, rózsa, ámbra, szantálfa vagy jázmin, melyek tovább fokozhatják a vágyat és az érzékek ébredését.

Tippek a kényeztető pillanatokhoz: érdekel, tovább (x)

A libidócsökkenés okai: kimerült fantáziakészlet

A szexuális fantázia, a képzelet valóban kivételes afrodiziákumok lehetnek, melyek élénkítik a vágyat és fokozzák a szexuális aktivitást. Az apró, finom érintések és az együttlét során megosztott fantáziák mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a libidó és a vágy folyamatosan ott legyen a párkapcsolatban. Szakértők szerint a szexuális fantáziák bevonása nemcsak izgalmas lehet, de jelentősen javíthatja a szexuális együttlét minőségét is. A partnerrel közösen játszott szexuális társasjátékok például kiváló lehetőséget nyújtanak az egész estés szórakozásra és kikapcsolódásra.

Tippek a fantázia felébresztéséhez: érdekel, tovább (x)

+1 A libidócsökkenés okai: kapcsolj ki

A hálószoba az a hely, aminek arról kellene szólnia, hogy ellazulsz, hogy elengeded az egész napos feszültséget. Mégis, sokan inkább a telefonjukkal bújnak ágyba, mint partnerükkel. Nehéz viszont úgy egymásra hangolódni, hogy kívülről folyamatosan más impulzusok érnek. Nem feltétlenül kell csak a szexről szólnia az így együtt töltött időnek, az ölelés, egy nevetés vagy csak a lecsendesülés is hozzásegít, hogy idővel visszahozzátok az intimitást a kapcsolatba. Bónuszként pedig az alvás minősége is jelentősen javulni fog, ha a telefonodat a hálószobán kívül hagyod.

Olvass tovább: Az intimitás 5 árnyalata

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!