Magyar macaron a világ legjobbjai között

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.06.19 | Gasztro | Olvasási idő: 2 perc
Magyar macaron a világ legjobbjai között

Philippe Faure, a Gault & Millau korábbi vezérigazgatója 2015-ben, La Liste néven alapította a listát, amely kezdetben a világ ezer legjobb éttermét gyűjtötte össze. Azóta a francia étteremajánló már húszezer éttermet ajánl 195 országból.

2023-ban tovább bővült a La List által ajánlott helyek száma, immáron cukrászdákkal és desszert-lelőhelyekkel, hiszen egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi, izgalmas, kifejezetten édességeket kínáló helyek iránt. Tavaly először rendeztek rangos díjátadó eseményt, ahol több kategóriában ismerték el a világ legtehetségesebb és legkreatívabb cukrászséfjeit, valamint az általuk megálmodott helyeket.

Az idei évben a budapesti Chez Dodo macaron manufaktúra is bekerült a világ legjobbjai közé, az öt díjazott egyikeként elnyerve a La Liste Pastry Discovery Gem Award 2024 elismerést, mint felfedezésre érdemes hely.

A Chez Dodo idén ünnepli tizedik évfordulóját, immáron tíz éve kínálnak macaronokat és francia desszerteket Budapest belvárosában, a Bazilika közelében. Néhány napja mutatták be legújabb, nyári desszertkollekciójukat.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!