Taylor Swift belépett a milliárdosok klubjába

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.01 | Siker | Olvasási idő: 3 perc
Taylor Swift belépett a milliárdosok klubjába

Taylor Swift nettó 1,1 milliárd dolláros vagyonával hivatalosan is belépett a milliárdosok klubjába – derül ki a Bloomberg 500 leggazdagabb emberét rangsoroló, Bloomberg Billionaires Index friss adataiból. Taylor Swift ráadásul azon kevés előadóművészek egyike, akik kizárólag zenéjük és koncertjeik révén érték el ezt a státuszt – írja a CNN.

A 33 éves, tizenkétszeres Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerző nemcsak az Egyesült Államok egyik legkedveltebb popsztárja, de jelentős gazdasági tényező is: idei rekordot jelentő, The Eras Tour névre keresztelt turnéjának hatása az Egyesült Államok gazdasági növekedése szempontjából is mérhető volt.

Taylor Swift a 21. századi popkulturális élet meghatározó alakja

Taylor Swift nemcsak Super Bowl méretű arénákat töltött meg idén, de a helyi mozikat is: koncertfilmje, már a nyitó hétvégéjén rekordot jelentő, mintegy 96 millió dollárt hozott az amerikai és kanadai mozik jegypénztáraiba, amivel az eddigi legnagyobb árbevételt generáló koncertfilm lett az Egyesült Államokban, ami a nyitóhétvégéket illeti.

Taylor Swift turnéja számos észak-amerikai városban fellendülést hozott a gazdaságnak: csak Los Angelesben 320 milliárd dolláros plusz forgalmat becsültek hat nap alatt, de az augusztusi 2,2 milliárd dolláros jegyeladás is példa nélküli összeg. Ha jövőre valóban folytatást kap a turné, akkor Taylor Swifté lehet a történelem legnagyobb árbevételt generáló turnéja is.

Taylor Swift hatását az NFL is megérezte. A hírre, miszerint a popsztár részt vesz az október 1-i mérkőzésen, hogy megnézze a Kansas City Chiefs sztárját, több mint 40 százalékkal emelkedtek a jegyárak a TickPick online piactéren.

Az énekesnő legfrissebb albuma október végén jelent meg, ami az ötödik, 1989-es stúdióalbumának újravett változata (az eredeti kiadás évében 10 Grammy-jelölést kapott), hamarosan pedig a Speak Now újravett változata is érkezik.

Milliárdosok klubja

Rihanna 2021-ben lépett be a milliárdosok klubjába és bár évek óta nem adott ki új albumot, üzleti birodalmát, amelynek többek között a Fenty Beauty sminkvonal és a Savage x Fenty fehérneművonal is része, folyamatosan bővíti. Jay Z és Beyoncé 2017-ben érték el ezt a mérföldkövet. A zenén kívül a páros szintén számos további üzleti vállalkozásban is érdekelt.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!