Hivatalos: ezek a világ legjobb iskolái 2024-ben

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.07 | Anyaság | Olvasási idő: 2 perc
Hivatalos: ezek a világ legjobb iskolái 2024-ben

Friss lista készült a világ oktatási elitjéről. A The Spear’s 500 a legjobb magániskolákat állítja rangsorba többek között olyan szempontok alapján, mint az akadémiai teljesítmény vagy a közösségi élet.

A Spear által összeállított lista élén London áll, amely idén kimagasló teljesítményt nyújtott, a rangsorba bekerült neves intézmények között található a Harrow és a Westminster is.

Európa többi magániskolája sem maradt el a versenytől.

Németországban a Schule Schloss Salem emelkedett ki az összeállításból, ahol a diákok aktívan részt vesznek a helyi közösségi életben. A lisszaboni St Julian’s pedig a nemzetközi családok körében rendkívül népszerű, sőt az igazgató kutyája is aktívan részt vesz az oktatási tevékenységben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Schule Schloss Salem (@schule_schloss_salem) által megosztott bejegyzés

A svájci iskolák külön kategóriát kaptak, élén a Brillantmont nemzetközi iskolával, amelyet 1882-ben alapítottak és amely Svájc egyik legrégebbi bentlakásos iskolája.

Ázsia és a csendes-óceáni térség is számos iskolával szerepel a listán, összesen huszonhat intézmény került be a legjobb ötszáz közé köztük Szingapúr egyik legrégebbi iskolája, a Raffles Institution. A Közel-Keletről tizennyolc iskola került be a top ötszázba olyan iskolákkal, mint a Doha College vagy a Repton School Dubai.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

DSO National Laboratories (@discoverdso) által megosztott bejegyzés

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!