Ha nehezen alszol el, ezt mindenképp próbáld ki

Hilbert Monika Hilbert Monika | 2023.11.01 | Egészség | Olvasási idő: 2 perc
Ha nehezen alszol el, ezt mindenképp próbáld ki

A hormonális változások – mint például a menstruációs ciklus, terhesség, valamint a menopauza – jelentős hatással lehetnek az alvás minőségére is, amit a különböző pszichológiai és érzelmi tényezők, a társadalmi, munkahelyi vagy a családi nyomás tovább erősíthetnek.

Az álmatlanság leküzdésére kínál egy régi, „katonai” módszer, amelyet többek között az amerikai hadsereg is használ, és Lloyd Bud Winter 1981-es Relax and Win: Championship Performance címmel megjelent könyve után vált ismertté. A technika rendkívül hatékony, kis gyakorlással akár két perc alatt álomba segít – olvasható a Vogue cikkében.

Érdemes naponta gyakorolni, érezhető eredményt átlagosan hat hét alatt lehet elérni.

@doctorjesss

Follow for more tips on how to fall asleep faster! Intsagram: doctorjesss

♬ Steven Universe – L.Dre

1. Lazítsd el az egész arcodat, beleértve az összes izmot és nyelvet, az állkapocstól a száj belsejéig.

2. Engedd le a válladat, hogy oldódjon a feszültséget az izmaidban, és hagyd, hogy a kezed a test oldalára essen.

3. Koncentrálj a légzésedre, figyelve a belégzés és kilégzés ritmusára: mély és lassú belégzésekkel, majd lassú kilégzésekkel. Lazítsd el a lábaidat, a combjaidat és vádlidat, hagyd, hogy a gravitáció természetesen „lenyomja őket”

4. Tisztítsd meg az elmédet 10 másodpercre, képzelj el egy pihentető jelenetet. Ha ez nem működik, próbáld meg újra és újra kimondani a „ne gondolkodj” szavakat.

A gyakorlatot úgy tervezték, hogy segítsen a katonáknak minden helyzetben gyorsan elaludni, hangsúlyt fektet az izomfeszültség enyhítésére és a test ellazítására. Ez segít aktiválni a paraszimpatikus idegrendszert, amely felelős a pihenésért és regenerálódásért.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!