A legegyszerűbb dolog, amit minden nap megtehetsz a boldogságodért

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.08 | Énidő | Olvasási idő: 2 perc
A legegyszerűbb dolog, amit minden nap megtehetsz a boldogságodért

A pozitív, tartalmas emberi kapcsolatok, az erős szociális háló nemcsak a boldogság egyik alappillére, de az egészséghez és a hosszú élethez is hozzásegítenek – mutat rá a Harvard Egyetem kutatása és ezt vallja a világhírű pszichoterapeuta, Esther Perel is.

Az erős kapcsolatok kialakítása és fenntartása viszont gyakran tűnik nehéz feladatnak különösen felnőttként, a különböző szerepek között lavírozva. Esther Perel szerint viszont van egy dolog, amit bármikor megtehetsz, bármennyire is elfoglalt vagy – mondta Dan Harris egyik legfrissebb podcast műsorában.

„Kérj meg valakit, hogy találkozzon veled ma este”

– mondta nemes egyszerűséggel a szakember hozzátéve, hogy az emberek gyakran lehetnek elfoglaltak hetekre előre, de elképesztő hányan töltik otthon, egyedül az estét.

„Úszni mész? Hívj fel valakit! Azt tervezted, hogy otthon maradsz és főzöl? Biztosan ismersz valakit, aki szívesen csatlakozna hozzád! Nem kell bonyolult programot szervezni. Mindig van valaki, akinek szüksége van egy társa ahhoz, hogy megtegyen valamit, amire egyébként is szüksége lenne, de könnyebb otthon maradni a kanapén, mint lemenni az edzőterembe” – folytatta.

Esther Perel szerint ha nem tudod kapásból, hogy kit hívhatnál fel, tegyél fel magadnak néhány kérdést:

  • Kit kellene már régóta felhívnod?
  • Kitől kellene bocsánatot kérned?
  • Kivel sétálnál együtt?

Bármelyik kérdésre is adsz választ, valószínűleg elvezet egy olyan személyhez, akivel mélyebb kapcsolatot szeretnél kialakítani. Még ha valaki nem is tervezett társaságot aznap este, nagy eséllyel értékelni fogja a társaságot.

„Nem ismerek olyat, aki utólag megbánta volna” – zárta a gondolatot a szakember.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni:

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!