Botrány a New York-i elit nőtagjai között

Szász Nóri Szász Nóri | 2023.12.24 | Énidő | Olvasási idő: 2 perc
Botrány a New York-i elit nőtagjai között

Megérkezett az első ízelítő Ryan Murphy közelgő, Feud: Capote vs. the Swans című sorozatához. Murphy Viszály című sorozata 2017-ben debütált, akkor Joan Crawford (Jessica Lange) és Bette Davis (Susan Sarandon) 1962-es viszályát mutatta be. A sorozat 18 jelölést és két Emmy-díjat hozott el. A második évad Truman Capote író és New York-i elit nőtagjai, a „hattyúk” közötti botrányt eleveníti fel.

A Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer sztori, az Amerikai Horror Story, Az őrző és a Glee rendezője, Ryan Murphy Viszály című antológia-sorozatának második évadában Tom Hollander alakítja Truman Capote karakterét, a nagysikerű Hidegvérrel és a Reggeli Tiffanynál szerzőjét, aki elárulta a befolyásos nőkből álló szűk kört, amikor az Esquire magazinban megjelentette a „La Côte Basque, 1965” című novelláját. A „hattyúk” közé tartozik Babe Paley (Naomi Watts), C.Z. Guest (Chloë Sevigny) és Slim Keith (Diane Lane), gazdag és befolyásos nők, akiknek titkaira Capote történetének megjelenése után derül fény.

Szintén hattyúként csatlakozik a szereplőgárdához Calista Flockhart, Demi Moore, Treat Williams és Molly Ringwald.

Flockhart és Moore Lee Radziwill és Ann Woodward hattyúkat alakítják. A 2023 júniusában elhunyt Treat Williams játssza Watts férjét, William Paley tévéigazgatót, akinek indiszkrécióit a „La Côte Basque, 1965” című film részletesen bemutatja. Ringwald alakítja Joanne Carsont, a Los Angeles-i társasági hölgyet, aki Capote bizalmasa lett, miután New York-i köre kitagadta őt.

A Viszály második évada eredetileg Károly herceg és Diana hercegnő házasságának krónikája lett volna, de ezt az ötletet elvetették (arra végtére is ott van A korona című sorozat). Az új széria nyolc epizódból áll majd, amelyeket Gus Van Sant, Max Winkler és Jennifer Lynch rendeztek.

A Feud: Capote vs. the Swans premierje január 31-én lesz az FX-en, az epizódok a Hulun másnaptól már streamelhetőek.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!