Dakota Johnson szerint ezért bukott meg a Madame Web

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.06 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Dakota Johnson szerint ezért bukott meg a Madame Web

Világszerte óriási csalódást okozott a Dakota Johnson főszereplésével készült Madame Web, a film alig érte el a 100 millió dolláros árbevételt és a kritikusok sem kímélték a produkciót.

Dakota Johnson nem lepődött meg a film negatív fogadtatásán, a kudarcért pedig az iparág elmozdulását okolta, amely a művészileg orientált megközelítés helyett a bizottságok és algoritmusok iránymutatását tekinti mérvadónak.

„Nem meglepő, hogy így alakult. Nem lehet művészetet létrehozni számok és algoritmusok alapján” – mondta a színésznő egy friss interjúban.

„Nagyon nehéz filmeket készíteni, és ebben a nagyobb filmekben, valamint egyre inkább a kisebb produkciókban is, a döntéseket bizottságok hozzák, ami nem kedvez a művészetnek. Már régóta érzem, hogy a közönség rendkívül okos, míg a vezetők hajlamosak ezt elfelejteni. A közönség mindig átlát a művészetet érintő manipulációkon. Az emberek nem lesznek kíváncsiak a mesterséges intelligencia által kreált történetekre” – tette hozzá.

„Mindenesetre érdekes kihívás volt részt venni a film elkészítésében. Eddig soha nem csináltam ilyet, és valószínűleg többé nem is fogok. Azért, mert úgy érzem, hogy az én jelenlétemnek nincs értelme ebben a világban. Ezt most megértettem. Néha az ember aláír valamit a szakmában, ami egy irányt mutat, majd ahogy kivitelezi, teljesen más irányba megy. Ez egy tanulságos tapasztalat volt, bár nem kellemes, hogy részese vagyok valaminek, ami darabokra szakadt. De megértem” – folytatta Dakota Johnson.

A Marvel univerzum legtitokzatosabb hősnőjének eredettörténetében Cassandra Webb (Dakota Johnson) a hétköznapok hőse. Mentőautót vezet New Yorkban: az életveszély és az életmentés számára mindennapos. Meg az, hogy folyton rohan, kapkod, az idővel harcol. Azután történik valami. Ami még az ő, mindig váratlan fordulatokat hozó életében is egészen új. És attól kezdve nem ért semmit: Talán gyorsabb lett, mint bármelyik embertársa? Talán a jövőbe lát? Talán egy földöntúli képességekkel rendelkező szuperember vadászik rá? Összekavarodik a világa, úgy érzi, darabokra tört az univerzum. Még szerencse, hogy összeakad néhány vagány, kemény New York-i csajjal, és miközben megpróbálnak életben maradni, együtt deríti ki, hogy mi ez az egész.

A magyar mozikban eddig 38 ezren váltottak jegyet a filmre.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!