Az arcápolási rutin alapja, mégis könnyű megfeledkezni róla

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.26 | Arcápolás | Olvasási idő: 3 perc
Az arcápolási rutin alapja, mégis könnyű megfeledkezni róla

A kozmetikai piac értéke globális szinten megközelíti a 150 milliárd dollárt, az Allied Market Research előrejelzései szerint pedig 2031-ig ez a szám közel a duplájára is emelkedhet és meghaladhatja a 270 milliárd dollárt – írja a CNBC.

Vannak, akik számos kozmetikumot használnak és a többlépcsős arcápolási rutinra esküsznek és olyanok is, akik a lehető legegyszerűbb megoldást választják. A bőrgyógyászok szerint bármelyik utat is választod, egy kozmetikum nem hiányozhat a polcodról: a fényvédő krém az arcápolási rutin, az egészséges arcbőr alapja, mégis könnyű megfeledkezni róla.

A fényvédő az a kozmetikum, amit minden nap használnod kellene, hogy megőrizd arcbőröd egészségét.

„Ha van lépés, amit az arcápolási rutin során nem érdemes megspórolni, az a fényvédő használata. Minden életkorban, minden bőrtípus esetén, időjárástól függetlenül kulcsfontosságú a bőr egészségének megőrzése szempontjából, az egyik legjobb befektetés” – magyarázza dr. Hamdan Abdullah Hamed bőrgyógyász.

Milyen előnyei vannak a fényvédő rendszeres használatának?

  • Segít megelőzni a hiperpigmentációt és a barna foltokat az arcon,
  • Segít megőrizni az egyenletes bőrtónust,
  • Csökkenti a hosszú távú bőrkárosodás kockázatát,
  • Megakadályozza, hogy a meglévő hegek tovább sötétüljenek,
  • Támogatja arcbőröd fiatalos megjelenését és rugalmasságát, segít megelőzni a korai öregedés jeleit.

„A túlzott napfény expozíció hatással van a bőr rugalmasságára és a kollagéntermelésre is, amely felelős az arcbőr rugalmas textúrájának fenntartásáért” – magyarázza a szakértő.

Mikor érdemes felvinni a fényvédőt az arcra?

A fényvédő krémet érdemes 15-30 perccel azelőtt felvinni az arcra, hogy elindulnál otthonról. Időjárástól függetlenül, hiszen a napfény expozíciója felhős napokon sem kíméli az arcbőröd. Különösen azokon a napokon ügyelj erre, amikor várhatóan hosszabb ideig leszel a szabadban. A fényvédőt a smink alá érdemes felvinni ügyelve arra, hogy kompatibilis legyen a bőrtípusoddal. Ha egyébként is zsírosabb az arcbőröd, egy testesebb fényvédő eltömítheti a pórusaidat és akár aknét, további bőrproblémákat is okozhat.

A fényvédő textúrája mellett érdemes az SPF, azaz a Sun Protection Factor jelzést is figyelni, ami azt jelenti, hogy a fényvédő krém mennyi ideig védi a bőröd az UV-sugaraktól. Minél magasabb az SPF, annál hosszabb ideig tart a védelem. A fényvédőnek hatékonyan kell védenie mind az UVA, az ultraviola-A, mind az UVB, az ultraviola-B sugárzás ellen.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!