Félig orosz, félig görög, de valójában angol: Nicholas Galitzine, a szívtipró

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.03.15 | Film | Olvasási idő: 6 perc
Félig orosz, félig görög, de valójában angol: Nicholas Galitzine, a szívtipró

Eddig csak Alekszandr Malinyin Parucsik Galicin című, hajdani nagy sikerű dalában hallottam ezt a viszonylag gyakori orosz nevet.

Újabban viszont egy másik Galicin is híres lett – igaz, ő másképp írja a nevét, és bizonyára fogalma sincs az orosz sláger sikeréről, meg a kilencvenes évek Moszkvájáról, hiszen 1994-ben született, és sosem járt ősei földjén.

Egy hercegi sarj elindul

Új sztár született, méghozzá egy kékszemű, elbájoló mosolyú férfi, aki mostanában világsztárok mellett játszik. A 3o éves Nicholas Dimitri Constantine Galitzine a maga 183 centijével és tökéletes fogsorával lányszívek millióit dobogtatta meg, már eddig is. Újabban Oscar-díjas színésznők és csinos férfiak mellett tűnik fel a vásznon. De kiről is van szó?

Félig görög, félig orosz származású – de igazából angol. Nagyon is az, legalábbis ami a hamisítatlan egyetemi szintű beszédstílust illeti. Apja, az orosz hercegi származású Geoffrey Galitzine, az egykori londoni pénzember üzleti érdekeltségei közé tartozik egy üveg újrahasznosítás vállalkozás. Édesanyja, Lora Maria Konstantina Papayianni görög származású.

Sportkarrier helyett tévésorozatok


Nicholas nagyapja 1956. április 9-én megváltoztatta a nevét Edward Ralph Alexander Tier-ről Edward Ralph Alexander Galitzine-re, felvállalva a család orosz eredetét – a hercegi família a szovjet rezsim elől emigrált száz éve Londonba.

Gyermekkorában, ha éppen kiengedték a patinás fiúkollégiumból, rögbizett és futballozott, és részt vett megyei szintű atlétikai versenyeken.

Tíz éve, 2014-ben kapta első szerepét a Talpalatnyi zene című filmben, Luke Perry mellett. 2015-ben már a Legends – Beépülve című tévésorozat egyik epizódjában játszik, sikerrel, a Screen International a “holnap csillagának” nevezte. 2016-ban szerepelt a High Strung című amerikai drámában, amelyben egy fiatal hegedűst játszott, aki egy metróállomáson lép fel.

Jönnek a komolyabb feladatok


Egy fiatal, zárkózott meleg diákot alakított a Vörös ördög című ír vígjáték-drámában, amelyet később öt díjra jelöltek a 15. Irish Film & Television Awards-on. 2017-ben részt vett a The Changeover című új-zélandi misztikus drámában.

A The Watcher in the Woods című filmben az Oscar-díjas amerikai színésznő, Anjelica Huston oldalán játszott. Első nagyobb tévés szerepét Galitzine a Netflix Kamrák című horror drámasorozatában kapta meg. Innentől még inkább gyakoribbá váltak az ajánlatok, 2019-ben már a Megosztás című filmdrámában játszott.

Rá egy évre már elérte a külseje miatti szerepajánlatok első felkérése: 2020-ban a biszexuális tinédzsert, Timmyt játszotta a Bűvölet: Az örökség című filmben, amely egyfajta előszobája volt a viharos sikert arató Vörös, fehér és királykék című filmnek. 2021-ben Robert herceget játszotta a Hamupipőke című zenés filmben, – nem ez volt az utolsó szerep, ahol herceget kellett alakítania – és hét dal előadásában is közre működött, a film zenéjében. Miközben első kislemeze is debütált, a Comfort, merthogy főúri szintű neveltetésének köszönhetően több hangszeren is játszik.

Amikor az Egyesült Államok elnökének fia szeret bele

A Netflixen itthon is látható Bíbor szívek (2022) amely már igazi főszerep, Sofia Carson, a főleg a Dél-Amerikában népszerű fiatal énekesnő producerként sem sajnálta a pénzt arra, hogy ki nézze maga mellé szerelmes partnernek. A habkönnyű melodrámát az igazi áttörés, a Vörös, fehér és királykék követte.

Itt ki mást is játszhatna, mint egy angol herceget, aki beleszeret – nem másba, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöknőjének fiába. A bestseller regény feldolgozásában filmbeli szerelme, Taylor Zahar Perez nem igazán tűnt ki színészi képességeivel, jóllehet, a film őt is a sztárok közé emelte. A kritikusok persze nem felejtették el megemlíteni, hogy ezúttal egy igazi hercegi sarj játssza az angol főúri család tagját.

Elérkezett a kibontakozás ideje, az igazi karrier. Idén már több streaming filmben is meghódította a hölgyek – és férfiak – szívét, Oscar-díjas világsztárok mellett. Julianne Moore van oda érte a Mary and George című kosztümös sorozatban, ahol George Villiers szerepét játszotta.

A főhőst Harry Styles ihlette


És jön a következő aduász: várva várt premierje lesz május elején. Anne Hathaway oldalán szerepel az azonos című könyv alapján készült The Idea of You című filmben, ahol egy kitalált fiúbanda tagját alakítja, nem igazán tagadva, hogy szerepét Harry Styles ihlette.

A filmben a 24 éves világsztár énekes véletlenül találkozik Hathaway karakterével, aki elvált, 4o éves, tizenéves lányát egyedül nevelő asszony. Ebből aztán nagy kalamajka lesz, még inkább egetverő szerelem. Hathaway, aki igencsak megnézi kivel játszik együtt, láthatóan élvezte a közös bolondozást.

Manökennek se utolsó

Galitzine manökennek is beillene, nem csoda hát, hogy tavaly kinevezték a Fendi luxus divatház első globális férfi ruházati nagykövetének. Ugyanebben az évben modellkedett a márka Menswear Fall/Winter 2023-24 globális kampányában. Biztosan láthatjuk majd még a kifutókon (és vörös szőnyeges rendezvényeken is), hiszen a fürdőnadrágtól a szmokingig és a legőrültebb férfi kreációkig, minden jól áll neki.

A jövő? Húsz év múlva már nem biztos, hogy meg lehet élni a fogpasztamosolyból, és szerepkört kell váltani. Ekkor derül majd ki igazán, hogy mekkora a jellemábrázoló, színészi képessége ennek – az angolok számára furcsa nevű – fiatal férfinak.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!