Jennifer Lopez a mesterséges intelligenciával harcol a Netflix új sci-fijében

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.04.27 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Jennifer Lopez a mesterséges intelligenciával harcol a Netflix új sci-fijében

Befutott az Atlas című futurisztikus akciófilm új, még látványosabb előzetese, melyben Jennifer Lopez egy óriásrobot belsejében ülve zúz darabokra mindent, ami az útjába kerül.

„Nem kell a segítséged. Nem bízom a mesterséges intelligenciában” – így hangzik az Atlas című robotos sci-fi vadonatúj előzetesének tételmondata. A Netflix május 24-én debütáló mozijának főszerepében azt a Jennifer Lopezt láthatjuk, aki tavaly az Anya című koprodukciós akcióthrillerrel evezett hasonló vizekre. Az 54 éves világsztár pályáján mégis egyedi színfolt ez a film, hiszen korábban sosem domborított science fiction hősnőként. Most ez a pillanat is elérkezett, ráadásul hab a tortán, hogy az Atlas középpontjában a mesterséges intelligencia és az emberiség kapcsolata áll.

Na jó, e téren a film csak a felszínt karcolgatja: Brad Peyton rendező (Törésvonal, Rampage – Tombolás) korábbi műveiben sem a magvas mondanivalóra, hanem a változatos és jól megkoreografált akciójelenetekre helyezte a hangsúlyt, és úgy néz ki, ebbe a sorba illeszkedik az Atlas is.

A történetben a Lopez által megformált címszereplő egy Harlan nevű AI-ra (Simu Liu) vadászik, aki a pusztulás szélére sodorta az emberiséget, holott eredetileg arra programozták, hogy felvirágoztassa azt. Az előzetes azt sugallja, hogy hősnőnknek – aki a játékidő nagyobbik részét egy óriásrobot belsejében ülve akciózza végig – előbb meg kell tanulnia bíznia a mesterséges intelligenciában ahhoz, hogy megóvja attól a civilizációt.

Az előzetes alapján az Atlas egy könnyedebb hangvételű, laza poénokra kihegyezett akciózúzdának ígérkezik, mely nem ereszkedik az AI-tematikájú sci-fiktől elvárt filozofikus mélységekbe. Jennifer Lopez és a már említett Simu Liu mellett Sterling K. Brown, Gregory James Cohan, Abraham Popoola, Lana Parrilla és Mark Strong is játszani fog a filmben.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!