Kiakadtak a rajongók a Bob Dylan-film első képkockáján

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.20 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Kiakadtak a rajongók a Bob Dylan-film első képkockáján

A Complete Unknown címmel film készül a 20. századi popzene egyik legmeghatározóbb alakja, Bob Dylan életéről. Az Oscar-, Golden Globe- és tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai énekes-dalszerzőt a filmben Timothée Chalamet alakítja, a forgatásról pedig a napokban jelentek meg az első képek. A rajongók nincsenek elragadtatva a karaktertől.

A képen Timothée Chalamet egy farmert, sötétzöld dzsekit és egy sildes sapkát visel, hátán egy sárga hátizsákkal, kezében pedig gitárjával. A készülő produkció nem egy teljes életrajzi film, a történet a kezdetekre fókuszál, Bob Dylan fiatalkorát mutatja be. A film az 1960-as évek eleji New Yorkban játszódik, amikor egy 17 éves srác, akinek 16 dollár van a zsebében, stoppolva jut el New Yorkba, hogy találkozzon Woody Guthrie-val, aki kórházban van. A filmet már 2020-ban bejelentették, de előbb a pandémia, majd pedig a sztrájk miatt egészen mostanáig várni kellett arra, hogy elkezdhessék a forgatást.

Timothée Chalamet maga fog énekelni a filmben, ugyanazokkal a zenei trénerekkel dolgozik, akik Austin Butlerrel dolgoztak együtt az Elvis című filmben.


Arra még várni kell, hogy kiderüljön, hogyan sikerült a felkészítés, az első nyilvánosságra hozott kép alapján viszont nincsenek elragadtatva a rajongók. Sokan az 1986-os Egérmese című, gyerekeknek szóló musicalhez hasonlítják a karaktert, mások egyenesen elképzelhetetlennek tartják a hiteles alakítást.

A filmet Bob Dylan is támogatta, részletes jegyzeteket adott a forgatókönyvhöz James Mangold rendezőnek, premierdátumról egyelőre nem érkezett bejelentés.

Nem A Complete Unknown az első film, amely megpróbálja Bob Dylan hihetetlen pályafutását bemutatni. A 2007-es, I’m not there – Bob Dylan életei című filmben például hat különböző színészt választottak ki Dylan különböző személyiségeinek megformálására. Martin Scorsese pedig 2019-ben készített koncertfilmet Rolling Thunder Revue címmel, amely Bob Dylan 1975-ös turnéját mutatja be.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!