Már elérhető Netflixen Bradley Cooper Oscar-esélyes filmje

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.21 | Énidő | Olvasási idő: 2 perc
Már elérhető Netflixen Bradley Cooper Oscar-esélyes filmje

Bradley Cooper nemrég ismét kipróbálta magát a kamera másik oldalán: a felejthetetlen amerikai zeneszerző, Leonard Bernstein életét feldolgozó új életrajzi filmjét, a Maestrót forgatókönyvíróként, direktorként és színészként is jegyzi.

Az őszinte és megrázó történet középpontjában a 72 éves korában elhunyt Leonard Bernstein és felesége, Felicia Montealegre Cohn Bernstein ellentmondásos kapcsolata áll. Cooper vállalta a kihívást, hogy életre keltsen egy olyan zeneszerzőt, aki egykor a zenei világ ikonja volt. Carey Mulligan pedig hitelesen alakítja Felicia karakterét, aki a Maestro-ban kiemelt szerepet kap. A Maestro világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, a mozik november 22-én tűzték műsorukra, míg a Netflix műsortárában december 20-tól érhető el a film.

Az életrajzi műben Maya Hawke játssza Bernstein lányát, Jamie-t, míg a zeneszerző húgát, Shirley-t Sarah Silverman alakítja. Michael Urie Jerome Robbins táncos-koreográfus szerepében tűnik fel, a további mellékkaraktereket pedig Gideon Glick, Sam Nivola, Miriam Shor és Alexa Swinton alakítja.

Eredetileg Martin Scorsese lett volna a film rendezője, ám végül visszalépett a lehetőségtől, hogy inkább a nagyívű gengsztermozi, Az ír (2019) elkészítésére koncentráljon. Scorsese azonban továbbra is aktívan részt vett a Maestro-produkcióban, mint producer. Az Oscar-díjas rendező barátja, Steven Spielberg is csatlakozott a projekthez, így együtt munkálkodtak az életrajzi film létrehozásán.

(Kiemelt kép: Netflix)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!