Nem találod ki, ki volt 2023 legjobban kereső színésze

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.03.11 | Film | Olvasási idő: 5 perc
Nem találod ki, ki volt 2023 legjobban kereső színésze

A Forbes nemrég összeállította 2023 legjobban fizetett színészeinek listáját, aminek élén egy sokak számára talán meglepő hírességet találunk. A Forbes összeállításából az is kiderült, hogy a tíz színész a tavalyi évben összesen 449 millió dollárt zsebelt be, nagyobb része filmes projektekből származik, de a WGA és a SAG-AFTRA szakszervezetek hónapokon át tartó sztrájkjai miatt így is sok kiesés volt.

A lista élén nem más, mint az 57 éves Adam Sandler végzett, adózás után 73 millió dollárt (bruttó 97 millió dollár) vihetett haza, elsősorban jövedelmező Netflix-szerződésének és 44 stand-up comedy show-jának köszönhetően. A bugyuta komédiák királyának komolyabb oldalát is megismerhettük az elmúlt években, de ez nem azt jelenti, hogy lassított volna a munkatempóján. Amióta 2014-ben aláírta a 250 millió dolláros szerződést a Netflixszel, a streaming szolgáltató nyolc filmjében szerepelt, és még többet készített velük a Happy Madison produkciós cégén keresztül.

Adam Sandler 2023-ban három Netflix filmben szerepelt, köztük a Gyagyás gyilkosság 2-ben Jennifer Anistonnal, míg számos korábbi vígjátéka is elérhetővé vált a streaming-szolgáltató felületén.

Az előfizetők 2023 első hat hónapjában több mint 500 millió órát ültek a képernyők előtt Adam Sandler filmjei miatt.

Margot Robbie

Sandler után a második helyen Margot Robbie szerepel 59 millió dolláros bevétellel (bruttó 78 millió dollár) – ez nem meglepő teljesítmény a Barbie kasszasikerét követően, amely 1,45 milliárd dollárt hozott világszinten, valamint további milliókat a licenc- és partnerszerződésekből. Az ausztrál színésznő a becslések szerint több mint 60 millió dollárt keresett a film producereként és főszereplőjeként, miközben férjével közös, LuckyChap Entertainment nevű cége társproducere volt az utóbbi hónapok egyik legtöbbet tárgyalt fekete komédia-thrillerjének, a Saltburnnek. Emellett nemrégiben írt alá egy exkluzív szerződést a Warner Bros-szal is.

Tom Cruise

Tom Cruise 45 millió dolláros nettó bevételével (bruttó 53 millió dollár) a lista 3. helyén szerepel, ami nagyrészt a Mission: Impossible – Leszámolás – Első részének, valamint a 2022-es Top Gun: Maverick streaming és on-demand bevételének köszönhető.

Ryan Gosling és Matt Damon

Ryan Gosling és Matt Damon 43-43 millió dollárral (bruttó 50 millió dollár) követi őt. Gosling bevétele a Barbie sikerének és az I’m Just Ken című slágerének köszönhető, míg Damon Air című filmjét 130 millió dollárért adta el az Amazonnak. Ehhez képest ugyan csekélynek tűnő összeg, de kis mellékszerepe az Oppenheimerben 4 millió dollárt hozott neki a konyhára.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston 42 millió dolláros összbevétele (56 millió dolláros bruttó bevétel), mint mindig, részben a Jóbarátoknak és a sorozat után járó jogdíjaknak köszönhető, emellett pedig a The Morning Show című sorozaton is jól keresett, amelyben színészként és producerként is dolgozik (és amelyért epizódonként akár 2 millió dollárt is kaphat). Ahogy már fent említettük tavaly jött ki Adam Sandlerrel közös vígjátékuk, a Gyagyás gyilkosság második része, amivel szintén szépen kaszált a színésznő. A filmes munkáin túl számos promóciós együttműködésben is részt vett, az Uber Eats, a Pvolve Fitness, a Vital Proteins és a LolaVie hajápoló márkák reklámjaiban bukkant fel.

Leonardo DiCaprio és Jason Statham

Utána következik Leonardo DiCaprio, aki 41 millió dollárt (bruttó 48 millió USD) keresett a Megfojtott virágok főszerepével, de ezen felül a jegyeladásokból is profitál. Jason Statham is hasonlóan teljesített, az ő 41 millió dolláros bevétele (bruttó 48 millió USD) a Halálos iramban 10., a Meg 2. – Az árok és az Feláldozh4tók filmekből származott.

Ben Affleck és Denzel Washington

Ben Affleck és Denzel Washington a 9. és 10. helyen landolt 38 millió dollárral (bruttó 45 millió dollár), illetve 24 millió dollárral (bruttó 28 millió dollár). Affleck bevételét a Dunkin’ Donuts-szal közös reklámjaiért és az Air című filmért kapta, amiben rendezőként és színészként vett részt, ezen felül pedig az Artists Equity cégből is származott bevétele, amelynek ő a vezérigazgatója. Washington bevétele A védelmező 3. részéből eredt, a film egyébként több mint 190 millió dolláros bevételt hozott világszinten.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!