Új sorozat tarol a Netflixen

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.27 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Új sorozat tarol a Netflixen

Alighogy bemutatták, A 3-test-probléma máris a Netflix egyik legnézettebb sorozata. A magyar nézők körében megelőzi a második helyen álló Úriemberek, és a jelenleg harmadik helyen álló Gyilkossági ügyek: New York című sorozatokat is. Mit tud a Trónok harca alkotóinak új projektje?

A 3-test-probléma egy mélyen átgondolt produkció, amely epizódról epizódra bontja le a rétegeket a történetről. A hivatalos szinopszis szerint egy fiatal nő végzetes döntést hoz az 1960-as évek Kínájában, amely teret és időt átszelve komoly következményekkel jár napjainkban egy csapat briliáns tudósra nézve. Öt volt kolléga újra összeáll, hogy szembenézzenek az emberiség történetének legsúlyosabb fenyegetésével, miközben a természet törvényei a szemük előtt nyernek új értelmet.

A sorozat a kritikusok által elismert, nemzetközi bestseller trilógia, A háromtest-probléma alapján készült.

A nyolc epizódból álló sorozatot David Benioff és D. B. Weiss jegyzi, valamint a True Blood – Inni és élni hagyni producere, Alexander Woo.

A történet több korszakot és helyszínt ölel át, elkalauzolva a nézőket a kulturális forradalom idejére Kínában, egészen napjaink Nagy-Britanniájáig, sőt még egy furcsa virtuális játékba is bepillantást nyerhetünk. A Netflix adaptációja különösen érdekes kérdéseket vet fel az emberi reakciókra egy teljes egzisztenciális fenyegetés révén.

A könyv és a sorozat között számos különbség mutatkozik. A kreatív csapat Cixin Liu, a könyv szerzőjének jóváhagyásával lépett tovább, így lehetőségük volt változtatni és adaptálni a történetet az új formátumhoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!