Lágy baracktól a dinamikus kékig: ezekkel az árnyalatokkal színesítsd otthonod 2024-ben!

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.04.12 | Énidő | Olvasási idő: 4 perc
Lágy baracktól a dinamikus kékig: ezekkel az árnyalatokkal színesítsd otthonod 2024-ben!

Míg 2023-at a Viva Magenta merész bíborvörössel fémjelezték, addig az idei évben egy lágy, narancsos árnyalat a tuti befutó. Valószínűleg te is találkoztál már a Peach Fuzz, azaz barackrózsaszín árnyalattal a legtöbb ruhaboltban, drogériában, vagy akár a manikűrösödnél.

Ez a lágy, meghitt árnyalat könnyen beépíthető a belső térbe is, de 2024-ben további négy szín uralja a design világát – így akkor is lehetsz trendi, ha nem festenéd barackrózsaszínre a nappalit!

Peach Fuzz

A Peach Fuzz árnyalat például festéssel, virágcserepekkel, vázákkal és textíliákkal is könnyen beépíthető a belső térbe. A párnák, a légies függönyök, az ágynemű, a szőnyeg és az asztalterítő is kellemes hangulatot teremt. A pihe-puha takarók, szőrmék vagy tollas kiegészítők szintén ideális választásnak bizonyulnak, összebújásra és pihenésre invitálnak.

A bútorokon megjelenő színnel sem rontasz el semmit. Ellenkezőleg! Egy fotel az olvasósarokba, egy étkező- vagy kerti szék, egy kárpitozott ágytámla vagy egy egész kanapé – mind gyengédséget visz az otthonodba.

A Peach Fuzz jól működik semleges vagy földszínekkel, de szép kontrasztot alkot az élénk zöldekkel, kékekkel és rózsaszínnel. Az anyagok tekintetében fával, fémmel, betonnal és műanyaggal is jól működik.

otthon - színek - lakberendezési trendek

Kép: Bonami

Limitless

Míg a Pantone a barackrózsaszín árnyalatot szavazta meg 2024-re, addig a Primalex és Balakryl festékmárkákat is magában foglaló PPG vállalat a Limitless pasztellszínt határozta meg az idei évre. Ez egy semleges, meleg, mézes bézs árnyalat, amely lágy pasztellszínekkel és merészebb árnyalatokkal is kombinálható.

A népszerű fekete és sárgaréz fémekkel, valamint az ezüst és bronz kivitelekkel is jól működik.

limitless - színek - trendek - lakberendezés

Kép: Bonami

Upward

A következő 2024-es szín az Upward. Ez egy nyugtató kék szín, szürke alaptónusokkal, amely melegebbnek tűnik, mint más kék árnyalatok. Nem az a célja, hogy elnyomja a belső teret, hanem inkább a nyugalom és a harmónia érzetét kelti.

Jól kiegészíti a világosabb és sötétebb földszíneket, például a bézst, a szürkét, a sötétkéket, a barnát, de a zöldet és a terrakottát is. A kiegészítőkön éppúgy működik, mint nagyobb felületeken – például egész falfestésként vagy konyhaszekrényeken is.

lakberendezési trendek - kék a lakásban - design

Kép: Bonami

Blue Nova

Ez a kozmikus kékesibolya szín inspiráló, friss és kalandra hív. Biztosan nem fog csak úgy beolvadni a beltérbe, ezért olyan elemeken használd, amiket ki szeretnél emelni, vagy amikre fel szeretnéd hívni a figyelmet. A tökéletes kontraszt megteremtése érdekében a Blue Nova színt barna, narancssárga vagy terrakotta színekkel kombináld!

Viridis

A Graham & Brown a Viridis-t pozitív, barátságos, tompa, a természet által inspirált, harmóniát és stabilitást tükröző tónusként írja le. Meleg semleges színek és zöldek keveréke. Ez teszi tökéletessé az olyan terekbe, ahol gyakran több ember gyűlik össze egyszerre, mint például a nappali, az étkező vagy akár a konyha. Beépíthető a belső térbe például kanapé, fotel vagy puff formájában is.

otthon - lakberendezés - inspiráció

(X) A trend színpalettájáról kedvedre válogathatsz: idén az üdítő árnyalatok és az egyszerűbb pasztell színek is rivaldafényben tündökölnek. Találd meg kedvenc árnyalatod és változtasd meg lakásod atmoszféráját könnyedén a Bonamival.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!