Minden idők 10 legjövedelmezőbb romantikus vígjátéka

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.29 | Énidő | Olvasási idő: 8 perc
Minden idők 10 legjövedelmezőbb romantikus vígjátéka

Mi a romantikus vígjátékok sikerének titka? Bár nincs biztos recept, az biztos, hogy az egyenlet sok tényezős és éppúgy függ a jó marketingtől, mint a szereplők karakterétől vagy éppen a jó sztoritól.

A filmipar elképzelhetetlen lenne romantikus vígjátékok nélkül, amelyek kiszakítanak egy rövid időre a hétköznapi monotonitásból és lehetőséget adnak arra, hogy újra és újra átéld a varázslatot és a happy endet. Összegyűjtöttük minden idők legjövedelmezőbb romantikus vígjátékait, amelyek nemcsak az első bemutatásukkor hoztak hatalmas bevételt, de időről időre képes nézők millióit a képernyők elé ültetni, hogy újra átéljék az érzelmek viharát és az önfeledt nevetés örömét. Már csak egy kérdés maradt: te hányszor láttad őket?

Bazi nagy görög lagzi: 241,4 millió dollár


Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.A Bazi nagy görög lagzi 2002-es romantikus vígjáték, amit Nia Vardalos írt és a női főszerepet is ő játssza. A film rendezője Joel Zwick. A filmet a 75. Oscar-díjátadóra a „legjobb eredeti forgatókönyv” kategóriában jelölték és minden idők legtöbb bevételt hozó romantikus vígjátéka lett.

Mi kell a nőnek: 182,8 millió dollár


A Mi kell a nőnek? 2000-ben bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, rendezője Nancy Meyers, főszereplői Mel Gibson és Helen Hunt. Az igazi macsót nemcsak a nők imádják, a férfiak is felnéznek rá. Nick Marshall (Mel Gibson) a világ császára. Hogy mi jár a nők fejében, miközben ő elcsavarja őket, egy csöppet sem érdekli. Míg be nem üt a mennykő! Marshall túlél egy áramütéssel kombinált villámcsapást és a baleset különös következményeként meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, milyen jókor jön az extra-segítség, hiszen új főnököt kap a rámenős Darcy (Helen Hunt) személyében.

A randiguru: 179,4 millió dollár


A randiguru 2005-ben bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Andy Tennant rendezett. A főbb szerepekben Will Smith, Eva Mendes, Kevin James és Amber Valletta játssza. Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki – mivel egy pletykarovatnak dolgozik – állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása – lapjának pedig óriási szenzációja – lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randidoktorát.

Micsoda nő: 178,4 millió dollár


A Micsoda nő! 1990-ben bemutatott amerikai romantikus vígjáték Garry Marshall rendezésében. Főszereplői Julia Roberts és Richard Gere. Az 1990-es évek egyik legnagyobb bevételét produkáló mozija. A jóképű és sikeres Edward Lewis üzleti ügyben Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este szórakozásképpen felcsípi az utcán sétáló csinos, de kezdő örömlányt, Viviant. Az este kellemesen telik, s másnap a férfi különös ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, vegye át partnere szerepét egy igen fontos üzleti héten. Viviannek tetszik az ajánlat, bár gyakran nehéz feladatok elé kerül, ám varázslatos természetességgel és különös megérzéseivel oldja meg a kihívásokat. A különleges és izgalmas lánynak még végül a jégszívű üzletember sem állhat ellen.

Keresd a nőt! 176,4 millió dollár


A Keresd a nőt! 1998-ban bemutatott amerikai romantikus vígjáték, melyet Bobby és Peter Farrelly rendezett. A film főszereplője Cameron Diaz, akinek a kegyeiért négy férfi verseng.

Kőgazdag ázsiaiak: 174,5 millió dollár


A Kőgazdag ázsiaiak 2018-ban bemutatott amerikai romantikus filmvígjáték, melyet Peter Chiarelli és Adele Lim forgatókönyvéből Jon M. Chu rendezett, Kevin Kwan 2013-ban megjelent azonos című regénye alapján. Rachel, a fiatal, amerikai-kínai származású, New York-i egyetemi tanár elkíséri barátját, a szintén egyetemi tanár Nicholast Szingapúrba, a férfi legjobb barátjának esküvőjére. Izgatott, mert először utazik Ázsiába, és picit tart a Nick családjával való találkozástól. Rachel meglepődik, amikor kiderül, hogy Nick elmulasztott néhány dolgot közölni vele az életével kapcsolatban. Kiderül, hogy nemcsak az ország egyik leggazdagabb családjának a sarja, de az egyik legkeresettebb agglegénye is.

Nász-ajánlat: 163,9 millió dollár


A Nász-ajánlat 2009-ben bemutatott amerikai romantikus film, vígjáték Sandra Bullock és Ryan Reynolds főszereplésével. A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak.

Szex és New York: 152,6 millió dollár


A sorozat négy főszereplője Carrie Bradshaw, Samantha Jones, Charlotte York és Miranda Hobbes tipikus New York-i szinglikként élik mindennapjaikat Manhattan szigetén. Egyikük sem ért még révbe, mindannyian keresik a nagy Őt. Szinte mindenki megvallja vágyait a csendes családi életről, ám a legelső fuvallat tovasodorja álmaikat és kezdhetik elölről sorsuk építgetését…

Oltári nő: 152,2 millió dollár


Az Oltári nő 1999-ben bemutatott romantikus filmvígjáték, melyet Garry Marshall rendezett. A főszerepben Julia Roberts és Richard Gere látható. Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.

Felkoppintva: 148,7 millió dollár


A Felkoppintva 2007-es amerikai filmvígjáték, melynek forgatókönyvírója és rendezője Judd Apatow. A főszerepben Seth Rogen és Katherine Heigl látható. Az Amerikai Egyesült Államokban 2007 nyarának egyik legsikeresebb filmje volt. Alison, a huszonnégy éves, ambiciózus tévériporter váratlanul élete legfontosabb kérdésével találja magát szembe. Egyik este bulizni megy a nővérével. A piától túlfűtött lány végül a szimpatikus léhűtő, Ben ágyában köt ki. A valószerűtlen egyéjszakás kaland nem marad következmények nélkül: Alison rájön, hogy terhes. Úgy dönt, hogy megtartja a babát. A nagy kérdés viszont, hogy hogyan tálalja mindezt Bennek. Vajon hogyan fog reagálni a hírre a mit sem sejtő apa, akinek esze ágában sincs még családot alapítani. Kilenc hónapjuk van, hogy eldöntsék, mit csinálnak.

(Forrás)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!