Világsztárokkal érkeznek az új Agatha Christie-sorozatok

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.25 | Énidő | Olvasási idő: 4 perc
Világsztárokkal érkeznek az új Agatha Christie-sorozatok

John Malkovich, Hugh Laurie, Rufus Sewell, Kaya Scodelario, Rupert Grint, Anya Chalotra, Bill Nighy, Matthew Goode, Will Poulter és Conleth Hill is látható lesz a krimi királynőjének új köntösbe öltöztetett klasszikusaiban.

A Fifth Season gyártócéggel kötött megállapodás alapján a Network4 csatornáin lesz először látható az az öt, két-három részes minisorozat, melyek Agatha Christie kevésbé ismert, de annál izgalmasabb történeteit dolgozzák fel.

Murder Is Easy (Könnyű gyilkosság / Gyilkolni könnyű)

Az 1982-es amerikai feldolgozás után 2009-ben készült egy Miss Marple-t is a történetbe helyező brit verzió, de az 1939-es eredeti regényhez ez a 2023-ban forgatott, kétrészes változat áll a legközelebb. Az 1954-ben játszódó történetben egy nigériai férfi a vonaton beszélgetve szerez tudomást egy olyan faluról, aminek lakosságát sorozatgyilkos tizedeli. Amikor az információt átadó idős asszonyt később holtan találják, a férfi a gyilkos után ered. Főszereplők: David Jonsson, Morfydd Clark, Penelope Wilton, Sinead Matthews, Tom Riley és Douglas Henshall.

Why Didn’t They Ask Evans? (Miért nem szóltak Evansnek?)

A 2011-ben készült előző verzió Miss Marple-t tette meg főszereplőnek, pedig eredetileg ehhez a csavaros történethez sincs semmi köze. Agatha Christie regényben (és ez a háromrészes, új adaptáció) a marchbolti plébános fia és nagyvilági életet élő barátnője egy haldokló férfire találnak rá a golfpályán, aki utolsó leheletével a címadó kérdést teszi fel nekik. A botcsinálta nyomozók ki akarják deríteni a rejtélyt, de hamarosan ők maguk is üldözötté válnak. A minisorozat érdekessége, hogy a Dr. House-ból ismert Hugh Laurie írta a forgatókönyvét, sőt, ő maga rendezte is, és egy szerepet is bevállalt a történetben. Főszereplők: Will Poulter, Lucy Boynton, Maeve Dermody, Hugh Laurie, Jim Broadbent, Emma Thompson és Conleth Hill.

Ordeal by Innocence (Az alibi)

A Miss Marple-sorozatban ez a történet is szerepelt annak ellenére, hogy nem a világ leghíresebb nyugdíjas nyomozója volt az eredeti alkotás főhőse. Ez a négyrészes sorozat közelebb áll az írónő eredeti történetéhez, és szerepel benne egy meggyilkolt, vagyonos örökösnő, a gyilkossággal gyanúsított fogadott fia, egy titokzatos ismeretlen, aki tudja, ki a valódi gyilkos, és egy megözvegyült férfi, aki gyanúsan hamar talált magának új feleséget. Főszereplők: Bill Nighy, Anna Chancellor, Morven Christie, Alice Eve, Matthew Goode és Ella Purnell.

Agatha Christie új sorozatok

Kép: Network4

The ABC Murders (Az ABC-gyilkosságok)

Agatha Christie leghíresebb detektívje, Hercule Poirot egyik története, amit a klasszikus, David Suchet-féle sorozat is feldolgozott, igaz, csak 100 percben. A legújabb, hamarosan képernyőre kerülő változat 240 perces, azaz négyórás, és szorosabban követi az eredeti szöveget, mint az előd. A társadalmi feszültségektől terhes harmincas években játszódó történet szerint Poirot egy A.B.C.-gyilkos néven elhíresült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a holttestek mellett hagyott ABC Vasúti menetrendről kapta a nevét. Ebben a változatban az ikonikus bajusz tulajdonosa David Malkovich lett. Főszereplők: John Malkovich, Rupert Grint, Andrew Buchan, Eamon Farren, Jack Farthing és Anya Chalotra.

The Pale Horse (Bűbájos gyilkosok)

Újabb olyan adaptáció, aminek az előző változatában indokolatlanul szerepelt Miss Marple, de a legújabb, háromrészes feldolgozásban már nem látható. A történet középpontjában egy fiatal nő halála utáni nyomozás áll. Az áldozat cipőjében találnak egy listát, nevekkel, és a kérdés nemcsak az, hogy ki ölte meg a nőt, de vajon ki írta a listát, kik szerepelnek rajta és mégis miért? Főszereplők: Rufus Sewell, Sean Pertwee, Bertie Carvel, Kaya Scodelario, Sheila Atim, Rita Tushingham és Kathy Kiera Clarke.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!