Hamupipőke és Viktória királynő adta az ihletet: Michelin-csillagos étterem a Disney birodalomban

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.04.30 | Gasztro | Olvasási idő: 3 perc
Hamupipőke és Viktória királynő adta az ihletet: Michelin-csillagos étterem a Disney birodalomban

Hogy kerül Michelin-csillag a világ legnagyobb vidámparkjába? Ahol főleg hamburgerek, túl édes pop cake nyalókák, pattogatott kukorica meg pizza fogy minden mennyiségben, kólával literszámra leöblítve?

Nos, a Disney World gasztronómiája is fejlődik: az itteni vendéglátóhelyek sokasága közül az egyik, a Victoria & Albert’s a közelmúltban elnyerte az oly sokak által óhajtott gasztronómiai trófeát.

Hamburger helyett kortárs fine dining konyha

E kedvelt turistacélpont a jövőben tehát nemcsak a kisgyerekes családoknak nyújt élményt, hanem az ínyencek számára is. A Disney ünnepélyesen jelentette be, hogy megszerezte első Michelin-csillagát a szórakoztató és játékbirodalom: kortárs fine dining éttermük, a Victoria & Albert’s érdemelte ki ezt a szakmai rangot.

Ez lett az első és egyetlen amerikai vidámpark tulajdonában lévő és általa üzemeltetett étterem, amely ilyen elismerést kapott. A hely a Mickey Mouse birodalom „kulináris koronaékszereként” ismert, amelyet Matthew Sowers séf vezet, és amely mindössze pár lépésre található a Magic Kingdomtól, a Disney Grand Floridian Resort & Spa területén.

A Victoria & Albert’s több mint két évtizede fogadja vendégeit, és a közelmúltban nagyvonalú felújításon esett át. A több fogásos menü elfogyasztása több órás élmény, amelynek egy nagyon elegáns és meghitt ebédlő-szalon ad helyet. Gasztro stílusa merít a névadó Viktória királynő koronázásnak jubileumi ünnepi fogásaiból, de olyan Disney filmekből is, mint az örök klasszikus Hamupipőke – árulja el a Travel and Leisure amerikai turisztikai magazin szakújságírója.

Nagyon sokféle vizet tartanak

Szezonalitás és finomságok a világ minden tájáról – ez a jelszó. Magától értetődő az italpárosítás, és ez a vizekre is igaz: a világ legjobb forrásvizei közül lehet választani. A pince is gazdag: több mint 500 különféle bort tartanak, a világ 35 régiójából. A séf és sommelier csapat kiemelkedő, az étterem korábban számos rangos díjat elnyert.
A Michelin Guide 2022-ben kezdte csak értékelni a floridai éttermeket. A Victoria & Albert’s az állam 26 másik Michelin-csillagos étterméhez csatlakozik.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!