Chez Dodo karácsonyi macaronjait vétek kihagyni

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.25 | Karácsony | Olvasási idő: 3 perc
Chez Dodo karácsonyi macaronjait vétek kihagyni

Szalai Dóri, azaz Dodo néhány évvel ezelőtt elhatározta, ő szeretné készíteni Budapest legizgalmasabb macaronjait. A többi kis túlzással mondhatni már gasztro-történelem, a Chez Dodo népszerűsége a nyitás óta töretlen, a most bemutatott karácsonyi kollekció pedig minden eddiginél izgalmasabb lett.

A csodaszép ünnepi dobozokat Molnár Jacqueline mesekönyv-illusztrátor álmodta és festett meg, amelyekbe olyan ünnepi ízek közül válogathatunk, mint például a flódni, fűszeres diós – szatmári szilva, étcsokoládé-mézeskalács-sós karamell, Gerbaud vagy a Nicolas és Josephine fantázianévre keresztelt téli variációk.

Nemcsak a Chez Dodo ünnepi macaronok különlegesek, de az adventi időszakra készült többi desszert is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Chez Dodo Artisan Macarons (@chezdodomacaron) által megosztott bejegyzés

A Chez Dodo nemcsak a macaronokat gondolta újra, két mignon is ünnepi köntöst kapott. A Céline gesztenye-meggy kombinációjával és a Langlois Crémant (pezsgőkrém-málna) különleges ízvilágával emelkednek ki a kínálatból.

Az ünnepi bisouba isteni gesztenye és meggy párosa került. A pihepuha piskótát liofilizált meggydarabokkal tették még izgalmasabbá, az élvezeteket pedig egy fűszeres, rumos gesztenye ganache kíséretében lehet tovább halmozni. A desszert szívét üde, friss kissé rumos meggy-kompót alkotja, ezt öleli körbe egy pillekönnyű gesztenye chantilly. A halmocskát roppanós csokoládéba mártották, végül pedig rengeteg liofilizált meggydarabkával szórták meg.

Chez Dodo - macaron - Budapest - karácsony

Kép: Chez Dodo

A bisou mellett a Chez Dodo ünnepi caneléje is szerelmébe repít: a kívül ropogós, belül lágy vaníliás – barna rumos canelét ezúttal egy fűszeres meggy kompóttal töltötték meg, a tetejére pedig rumos gesztenye ganache-t halmoztak.

A karácsonyi madeleine pillekönnyű mandulás piskótáját krémes, intenzív Langlois Crémant pezsgőkrémmel és illatos, üde málna ganache-sal töltötték meg. Kívül roppanós csokoládéba mártották, majd liofilizált málnával és aranyszínű robbanócukorral díszítették.

Az ünnepi éclair különleges, pezsgőkrémes ízvilágát illatos málnával párosították, míg a Cake Pistache francia desszert puha pisztáciás-mandulás piskótájába rengeteg pirított pisztácia és egy krémes pisztácia praliné került. Azoknak, akik nem tudnak választani a mennyei finomságok közül, a Chez Dodo idén is készült egy karácsonyi válogatásdobozzal, amely garantáltan az ünnepi készülődés egyik fénypontja lesz.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!