Megérkezett az Amy Winehouse-film első előzetese

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.12 | Énidő | Olvasási idő: 2 perc
Megérkezett az Amy Winehouse-film első előzetese

A 2011-ben, tragikus hirtelenséggel elhunyt Amy Winehouse életéről már számos dokumentumfilm készült az elmúlt évtized során, a régóta tervezett életrajzi filmre azonban ezidáig várni kellett.

Az idén májusban érkező Back to Black Amy Winehouse felemelkedését mutatja be, a hírnévvel járó dilemmákat és az énekesnő pályafutásának viharos szakaszait, amihez most az első ízelítő is megjelent. A főszerepet Marisa Abela alakítja, míg a rendezői székben Sam Taylor-Johnson foglal helyet, aki korábban például A szürke ötven árnyalata című filmet jegyezte. A rendező közel állt az énekesnőhöz, így valószínűleg mélyebb betekintést kaphatunk majd az alkotásban Amy életébe.

„Nem azért írok dalokat, hogy híres legyek. Azért írok dalokat, mert fogalmam sincs, mit csinálnék különben. Azt akarom, hogy az emberek meghallják a hangomat és megfeledkezzenek a gondjaikról”

– szól a narráció, mialatt számos kép felvillan az énekesnő pályafutásának korai szakaszából az előzetesben. A megrázó pillanatokat ígérő filmet az Amy Winehouse hagyatékát őrzők és az érintett zenei kiadók is jóváhagyták, így biztosak lehetünk abban, hogy a produkció hűen tükrözi majd az énekesnő életét és művészi örökségét.

Amy Winehouse a zenei színtérre 2003-as debütáló albumával, a Frankkel robbant be, majd 2006-ban a Back to Black című lemeze tette világhírűvé. Az albumért Grammy-díjat is kapott. Amy Winehouse 2011-ben, mindössze 27 évesen hunyt el alkoholmérgezésben.

(Kiemelt kép: Focus Features)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!