A leggazdagabb nő a világon, vagyona elérte a 100 milliárd dollárt

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.23 | Pénzügyek | Olvasási idő: 2 perc
A leggazdagabb nő a világon, vagyona elérte a 100 milliárd dollárt

A L’Oreal örököse és igazgatótanácsának alelnöke, Francoise Bettencourt Meyers jelenleg a leggazdagabb nő a világon, aki tavaly év végén történelmet írt, miután vagyona elérte a 100 milliárd dollárt – írja a Bloomberg Billionaires Index adataira hivatkozva a Business Insider.

A L’Oreal 70 éves örököse ugyanis nemcsak a világ jelenlegi leggazdagabb nője, de egyúttal az első nő is, akinek vagyona elérte ezt az összeget.

A Bloomberg Billionaires Index jelentése szerint Meyers vagyona 100,2 milliárd dollárra emelkedett, miután a L’Oréal részvényei 1998 óta nem látott növekedést mutattak.

Meyers elképesztő vagyona azonban még mindig elmarad Bernard Arnault 179,4 milliárd dolláros vagyonától, aki így továbbra is a világranglista második helyén áll és a lista élén álló Elon Musk 229 milliárd dolláros vagyonától is – jegyzi meg a Portfolio.

A L’Oréal-csoport a világ legnagyobb kozmetikai és szépségápolási cége, amit Meyers nagyapja, Eugene Schueller alapított 1909-ben.

A fiatal francia kémikus 1907-ben fejlesztett ki egy szintetikus hajfestéket, amit Auréole-nak nevezett el. Schueller a termékeit először kizárólag francia fodrászoknak árusította, majd két évvel később hozta létre a L’Oreal elődjét. A kezdetekkor három vegyészt foglalkoztatott a cég, ez a szám mára mintegy kétezer főre, a vállalat értéke pedig közel 270 millió dollárra nőtt. Meyers részesedése 35 százalék.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!