Sheryl Sandberg a Meta igazgatótanácsából is távozik

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.18 | Siker | Olvasási idő: 3 perc
Sheryl Sandberg a Meta igazgatótanácsából is távozik

Sheryl Sandberg, a Meta korábbi operatív vezetője bejelentette, a vállalat igazgatótanácsából is távozik, nem indul májusban az újraválasztáson – írja a CNBC.

„Megannyi emlékkel és hálával teli szívvel ma közöltem a Meta igazgatótanácsával, hogy májusban nem indulok az újraválasztáson. A Meta üzletileg erős és jól pozícionált vállalat, így most érkezett el az ideje a távozásnak. A jövőben a vállalat tanácsadójaként szolgálok, és mindig itt leszek, hogy segítsem a Meta csapatait” – írta Sandberg egy Facebook bejegyzésben szerdán.

Sheryl Sandberg az egyik legbefolyásosabb női technológiai vezető.

Sheryl Sandberg 2008 és 2022 között volt a Facebook, később Meta operatív igazgatója, ezzel a vállalat második legmagasabb rangú tisztségviselőjeként dolgozott mintegy 14 éven át. Neve egybeforrt a cég reklámtevékenységeinek kiépítésével, jelentős szerepet játszott abban, hogy a vállalat nyereségessé vált. Az igazgatótanácsnak 2012 júniusa óta tagja, ezzel ő lett az első nő a tanácsban.

Mielőtt csatlakozott volna a Facebookhoz, Sandberg a Google globális online értékesítési és működési alelnöke volt, ezt megelőzően pedig kutatási asszisztensként dolgozott Lawrence Summers mellett a Világbanknál, majd később főtanácsadójaként, amikor Summers Bill Clinton pénzügyminisztere volt.

Sheryl Sandberg 2012-ben került fel a Time 100-as listára, mint a világ egyik legbefolyásosabb embere.

A Forbes Magazin 2021-es dollármilliárdosok listáján Sandberg nettó vagyonát 1,7 milliárd dollárra becsülik, részvényeinek köszönhetően a Facebookban és más vállalatokban. 2022 augusztusában jelentette be, hogy ősszel lemond a Meta COO tisztségéről több vitás ügy következtében, amelyek a vállalatot és hírnevét is erősen csorbították a felhasználók, törvényhozók és befektetők körében, de továbbra is a társaság igazgatótanácsában maradt.

Miután távozott operatív vezetői posztjáról, Sandberg ideje jelentős részét a LeanIn.org non-profit szervezet fejlesztésére szentelte, amely a nők munkahelyi helyzetének erősítésére összpontosít, valamint kapcsolódó projektekre.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!