Új vezérigazgató a Budapest Marriott Hotel élén

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.05.08 | Siker | Olvasási idő: 2 perc
Új vezérigazgató a Budapest Marriott Hotel élén

Ha nem is mondható tipikusnak, de ma már nem meglepő, hogy olyan szolgáltatási ágazatokban, mint a turizmus és a szállodaipar, nőket vezető pozícióban találunk. Mindez annak is köszönhető, hogy a szakma globalizált lett, az angol nyelv az eszperantója, a többi már a szakember tudásán, kitartásán, munkabírásán múlik.

Ez jutott eszembe, amikor megtudtam, hogy Angela Saliba lett a Budapest Marriott Hotel, valamint a Millennium Court, Marriott Executive Apartment új vezérigazgatója. Angela, az elmúlt több mint 30 év alatt számos vezetői pozíciót töltött be különböző szállodamárkáknál- üdülő és belvárosi szállodákban egyaránt.

Máltán kezdte pályafutását, ahol először a housekeeping részlegen kamatoztatta képességeit, 1997-ben a Westin Dragonara Resort megnyitásának előkészületeiben vett részt. A máltai Westinben töltött ideje alatt a Máltai Turisztikai Hatóság igazgatósági tagjaként is tevékenykedett.

2007 júniusában átvette a Le Meridien St. Julians Hotel & Spa vezetését, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a szálloda Málta egyik első számú spa szállodájává vált. Eredményei nyomán 2011-ben kinevezték a görögországi Costa Navarino elismert luxusüdülőhelyének szállodaigazgatójává, ahol a The Westin Costa Navarino és a The Romanos, a Luxury Collection Resort hoteleket menedzselte.

2013 októberében a lengyelországi Sheraton Krakow szálloda vezetésével bízták meg, ami kiemelkedő vezetői képességeinek köszönhetően hamarosan piacvezető lett. Vezetése alatt a szálloda vendégszobáinak felújítása befejeződött, és 2016-ban megkapták a Sheraton Grand minősítést.

2017-ben, a Marriott International – GM of the Year for Europe (Az év európai szállodaigazgatója) elismerésben részesítette. 2019-től Angela az ikonikus Sheraton Grand Warsaw irányításáért volt felelős, mellette pedig aktívan részt vett a Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Baltikum régió üzleti tanácsának vezetésében is, amely 29 szállodát foglal magában.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!