Európa szívében található a világ legvonzóbb városa

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.14 | Utazás | Olvasási idő: 3 perc
Európa szívében található a világ legvonzóbb városa

Az Euromonitor International és a Lighthouse adatszolgáltató vállalat idén is összeállította a világ legvonzóbb városainak listáját, melynek élén egy, a magyarok által is igen kedvelt európai település végzett.

Ismét európai a világ legvonzóbb városa – adta hírül a CNN. Az Euromonitor International és a Lighthouse adatszolgáltató idén is elkészítette a legkecsegtetőbb desztinációk listáját: azokat a településeket rangsorolták, melyek a turizmus, a fenntarthatóság, az egészség, a biztonság és a gazdasági fejlettség terén is kimagaslóan teljesítenek.

A Top 100 City Destinations Index 2023 nevű lajstrom éllovasa a francia főváros, Párizs. A top 10-ben szinte csak európai városokra bukkanhatunk: előkelő helyezést ért el Madrid, Amszterdam, Berlin, Róma, Barcelona és London is.

Ebben a mezőnyben csak három, a kontinensünkön kívüli településnek termett babér: Dubaj a második, Tokió a negyedik, New York pedig a nyolcadik helyet szerezte meg. Meglepően jól szerepeltek az ázsiai városok is: Szingapúr a 11., Szöul a 14., Oszaka a 16., Hongkong pedig a 17. lett az összesítésben. Az Euromonitor International szerint az európai helyszínek látványos túlsúlya a földrész gyors urbanizációjának és ugrásszerű technológiai fejlődésének köszönhető. Napjaink modern utazói a nagy sebességű, megbízható internetet, a rugalmas szállásfoglalási lehetőségeket és a távmunka opcióját is előnyben részesítik, az európai nagyvárosok pedig rendre teljesítik is ezeket a kritériumokat.

Párizs - utazás - legvonzóbb város 2023

A száz legvonzóbb várost tartalmazó listára felkerült néhány új desztináció is: Washington DC. a 48., Montreal a 68., Santiago a 88., Vilnius pedig a 92. helyezést csípte el. A jelentés szerint e városok fényes szereplése főként turisztikai kínálatuk fellendülésének tulajdonítható.

Végül pedig íme, a világ 20 legvonzóbb városának listája:

 1. Párizs, Franciaország
 2. Dubai, Egyesült Arab Emírségek
 3. Madrid, Spanyolország
 4. Tokió, Japán
 5. Amszterdam, Hollandia
 6. Berlin, Németország
 7. Róma, Olaszország
 8. New York, Egyesült Államok
 9. Barcelona, Spanyolország
 10. London, Egyesült Királyság
 11. Szingapúr
 12. München, Németország
 13. Milánó, Olaszország
 14. Szöul, Dél-Korea
 15. Dublin, Írország
 16. Oszaka, Japán
 17. Hongkong
 18. Bécs, Ausztria
 19. Los Angeles, Egyesült Államok
 20. Lisszabon, Portugália
Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!