Ingyenes szálloda és városnézés Isztambulban

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.05.30 | Utazás | Olvasási idő: 3 perc
Ingyenes szálloda és városnézés Isztambulban

Stopover – ez a legfrissebb szlogenje a török légitársaságnak. Szellemes marketing ötlet: ha maradsz még egy kicsit Isztambulban, és nem indulsz egyenesen a tengerpartra, vagy szállsz át rögtön, akár másik kontinensre, akkor turistaosztályon egy, business osztályon két éjszakát ingyenesen eltölthetsz Isztambulban – hallhattuk szerdán, a Yunus Emre Intézetben tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen megjelent Gülşen Karanis Ekşioğlu, a Török Köztársaság nagykövete is, aki hangsúlyozta a két ország közötti virágzó turisztikai kapcsolatok fontosságát.

Ingyenes szálloda és városnézés

Mint tudjuk, hosszú évek óta a magyarok kedvenc úticélja Törökország, Horvátország mellett. Természetesen a tengerpart a fő csáberő de érdemes megismerkedni a fővárossal is.

Az utazás legjobb része: Stopover Isztambulban akcióval úgy tűnik, mindenki jól jár, de főleg a 15 milliós nagyváros, hiszen még többen látogatnak el a bazárokba, a múzeumokba és tekintik meg az ezernyi látnivalót, nem beszélve a kihagyhatatlan gasztro élményekről. Ami a légitársaságot illeti, ez a lehetőség vonzza az utast, és növeli a bevételt. A turista szintén jól jár, hiszen isztambuli tartózkodása idején ingyen lakhat valamelyik szállodában, osztálytól függően, egy vagy két éjszakát. Az ottani szórakozásról is gondoskodnak: különféle ingyenes városnézéseket szerveznek.

Az ördög a részletekben rejlik

Hogy melyik szállodában lehet lakni, azt előre nem lehet tudni, bizonyára a foglaltság függvényében helyezik el az utasokat. Mindenesetre a listán szereplő szállodák neve sokat ígérő, Sheraton, Radisson és Hilton is felbukkan a láncok között.

A másik üzleti trükk, hogy ha annyira beleszerettünk a metropolisba, hogy még maradnánk, akkor kedvezményes árakkal lehet meghosszabbítani az ott tartózkodást.

Az ördög a részletekben rejlik: nagyon pontosan szabályozzák, hogy hány órás ott tartózkodás, illetve átszállási időtartam esetén jár ez a szolgáltatás, és mennyivel előtte kell foglalni. Nem minden ország esetében áll fenn e lehetőség, és az sem mindegy, mennyi időre szakítjuk meg az utazást, hiszen ha 24 óránál tovább, akkor például ki kell venni a csomagokat a poggyásztérből. Oda vagy vissza akarja-e igénybe venni ezt a lehetőséget a turista, az tőle függ.

Távoli kontinensekre is repülnek

Az utazási irodák mellett persze bárki foglalhat online is, bárhonnan, de előtte érdemes alaposan áttanulmányozni a tudnivalókat. A Turkish Airlines weboldalán minden tudnivaló elérhető.

A légitársaság – amely 344 desztinációra repül, 130 országból – jelenlévő képviselői felhívták arra is a figyelmet, hogy a távolabbi kontinensek felé is előnyösek az átszállási lehetőségeik, megemlítve Kanadát, Dél-Amerikát – közte a brazil nagyvárost, Sao Paolo-t – valamint Vietnamot, amely egyre népszerűbb úti cél Thaiföld mellett.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!