Mit jelent, ha gyerekről álmodtál?

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.11.01 | Anyaság | Olvasási idő: 3 perc
Mit jelent, ha gyerekről álmodtál?

A visszatérő gyermek-motívum gyakoribb az álmokban, mint gondolnád, ráadásul nem feltétlenül gyermekáldást jelent – mondja Lauri Quinn Loewenberg, az Álmodj rá egyet! című könyv szerzője hozzátéve, hogy akkor is gyakori jelenség, ha egyébként még nem foglalkoztat az anyaság gondolata.

Az álmokban megjelenő gyermek a szakértő szerint sokkal inkább egy személyes cél beteljesülését, kitűzött célok megvalósulását szimbolizálja.

„A babákról szóló álmok általában rendkívül pozitív jelek, amelyek a növekedést vagy fejlődést jelképezik, legyen az személyes vagy egy olyan dolog, amin éppen dolgozol, de akár egy új kapcsolat is megjelenhet az álmodban egy gyermek formájában”

– mondja Loewenberg. „Ez a tudatalatti üzenete, amely azt sugallja, hogy ez az új dolog remek, ideje rákoncentrálni, ideje dolgozni” – teszi hozzá. Bármi is legyen az a régóta várt, kemény munkával elért cél, a tudatalattid jelezni próbálja, hogy megértsd a benne rejlő potenciált, egyúttal pedig figyelmeztet arra, hogy gondoskodnod kell róla hosszú távon is.

Ha egy beteg babáról álmodsz

„Ha az álmodban megjelenő baba lázas, beteg, azt jelzi, hogy valami új dolog van az életedben, ami nem megy jól” – magyarázza Loewenberg. A tudatalattid beteg babaként mutatja meg, hogy találj módot a megoldásra. Az álom emlékeztet arra, hogy van valami az életedben, amit gondoznod kell, amire különleges figyelmet kell fordítanod.

Ha a gyerek nem hagyja abba a sírást

Hasonlóképpen, ha az álmodban megjelenő baba állandóan sír, szintén arra utal, hogy az életedben van valami, ami nagyobb figyelmet igényel. „Van valami, amit etetni kell, van valami, amire nagyobb hangsúlyt kell fektetned. Tehát tedd fel magadnak a kérdést: ennek az új dolognak –  új munkának, új projektnek, új kapcsolatnak – melyik részére kell nagyobb hangsúlyt fektetnem?

Ha az álmodban elhagyott gyereket találsz

Loewenberg szerint ez arra késztethet, hogy visszatérj egy olyan feladathoz, amit korábban abbahagytál. „Van egy olyan ötleted vagy projekted, amelyet elhanyagoltál, talán valami, amin egy-két évvel ezelőtt kezdtél el dolgozni, de félretetted, és soha nem tértél vissza hozzá? A tudatalattid ezzel azt üzeni: Hé, emlékszel erre? Ez egy ideig a te gyereked volt. Térj vissza hozzá.

Ha az álmodban azt álmodod, hogy elhagytad vagy elvesztetted a babát

„Ez nekem azt jelzi, hogy elhanyagolsz valamit önmagaddal, a testeddel, a lelkeddel kapcsolatban” – mondja Loewenberg. „Vagy elhalasztottál egy fontos célt, vágyat, álmot. Ha nehezen találod az álmodban megjelenő, elfelejtett gyerek konkrét értelmét, segíthet például a meditáció elcsendesedni és visszatalálni önmagadhoz és a céljaidhoz.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!