Suhajda Szilárd felesége először adott interjút a tragédia után

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.04 | Anyaság | Olvasási idő: 3 perc
Suhajda Szilárd felesége először adott interjút a tragédia után

Először beszélt nyilvánosan férje elvesztéséről és a tragikus expedícióról Suhajda Szilárd felesége, Legindi Tímea. Csisztu Zsuzsa kérdésére Tímea elárulta, ismerve férje felkészültségét és elszántságát, sosem kérdőjelezte meg a sikeres csúcsmászást, nem volt B terv az elképzelések között.

A közel másfél órás beszélgetés során Tímea őszintén beszélt arról, hogyan élte meg a csúcsmászás napjait, hogyan dolgozta fel a szörnyű veszteséget és hogyan mondta el ötéves gyermeküknek, hogy édesapja nem jön többet haza.

Ismerve férjét, Tímea elárulta teóriáját a történtekkel kapcsolatban.

„Az én teóriám egyszerű: Szilárd ott volt egy nagyon kitett, omlékony helyen, és egyszerűen lecsúszott. És olyan irányba csúszott le, amely nem az útvonal része, ezért sosem fogják megtalálni. Valószínűleg beesett egy hasadékba, és ezért nem látszik helikopterről sem. Olyan módosult tudatállapotban lehetett – és szeretném azt hinni, hogy ebben volt –, amikor már nem fáj semmi, nem érzed, hogy megfagytak a végtagjaid, amikor fehér ködben vagy, amikor nyugodtság van és csönd.”

Csisztu Zsuzsa kérdésére Tímea elmondta, nem szereti az özvegy kifejezést, mivel ez a szó nem tükrözi pontosan az ő szerepét és kapcsolatát Suhajdával. Számára mindig ő lesz a férje és a kisfiuk apja. Visszaemlékezve az egyik legnehezebb pillanatnak azt érzi, amikor el kellett mondania kisfiának, hogy az édesapja többé már nem tér vissza: megfogta a kisfiú kezét, és megígérte, hogy ő lesz az, aki vigyáz rá.

Suhajda Szilárd 2023. május 21-én indult el a Mount Everest csúcsmászására oxigénpalack és serpák segítsége nélkül. Május 24-én tűnt el, utoljára körülbelül 8780 méteren, a Hillary-lépcső aljában látták, akkor még életben volt. Később mentőexpedíciót indítottak érte, de Suhajda Szilárd felszerelésének csak egy részét találták meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!