Ritka betegséggel diagnosztizálták Amy Schumert

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.27 | Egészség | Olvasási idő: 2 perc
Ritka betegséggel diagnosztizálták Amy Schumert

Amy Schumer váratlanul bejelentette, egy ritka betegséggel diagnosztizálták. Az ismert amerikai színésznő nyíltan beszélt állapotáról és a Cushing szindróma tüneteiről.

A Cushing szindróma egy ritka állapot, amely akkor fordul elő, amikor a szervezetben hosszú ideig túl sok a kortizol nevű hormon. Schumer szerint az ő esetében a betegség kialakulását a nagy dózisú szteroidos injekciók váltották ki.

A Cushing szindróma tünetei között szerepel az arcon, a nyakon és a hasi területen jelentkező elhízás, magas vérnyomás, kipirosodott arc, memóriazavar és fokozott szőrösödés. Ezekhez gyakran társulnak hangulatingadozások vagy depresszió.

Bár a diagnózis komolynak tűnhet, a színésznő igyekezett megnyugtatni rajongóit, hogy a betegség gyógyszerekkel kezelhető szinten van nála, ami valószínűleg nem fenyegeti súlyosan az egészségét. Elmondta, többek között azért beszél nyíltan az állapotáról, hogy támogassa azokat a nőket, akiket hozzá hasonlóan számos kritika és jelentős nyomás ér külsejük miatt.

„Fontos, hogy a nők szeressék önmagukat egy olyan társadalomban, ahol gyakran nem kapnak megfelelő támogatást és hitet” – hangsúlyozta Schumer.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Jessica Yellin (@jessicayellin) által megosztott bejegyzés

(Kiemelt kép: Hulu)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!