Az étel, amitől garantáltan boldogabb leszel

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.03 | Egészség | Olvasási idő: 2 perc
Az étel, amitől garantáltan boldogabb leszel

Egy új kutatás feltárta, hogy mely étel az, amely garantáltan boldogabbá tesz bennünket, ez pedig nem más, mint a tészta. A milánói IULM egyetem viselkedéstudományi tanszéke által végzett vizsgálat szerint a tészta fogyasztása serkenti a kognitív memóriafolyamatokat, pozitív érzelmeket és boldog arckifejezéseket vált ki.

A kutatásban huszonöt és ötvenöt év közötti férfiak és nők vettek részt, akiknek fizikai és neurológiai változásait mérték tésztaevés közben, valamint kedvenc dalaik hallgatása vagy fontos sportesemények nézése közben. Az eredmények azt mutatták, hogy a tésztaevés során aktiválódnak leginkább az emlékek és érzelmek, ezáltal pozitív hatást vált ki az emberekből.

Vincenzo Russo, az IULM Egyetem professzora szerint a tésztaevés idején érzelmi szempontból vagyunk a legaktívabbak, mivel az étel ízlelése és fogyasztása során pozitív emlékek kerülnek felszínre.

A résztvevők is megerősítették ezt az élményt, hiszen a vizsgálat során hetvenhat százalékuk úgy érezte, hogy a tésztaevés boldoggá teszi őket.

Természetesen tésztát is csak mértékkel érdemes fogyasztani, kattints ide és olvass tovább a mindful eating jótékony hatásairól.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!