Az Ocean Photography Awards bejelentette 2023-as győztes képeit

Sárközi Leontina Sárközi Leontina | 2023.12.08 | Énidő | Olvasási idő: 4 perc
Az Ocean Photography Awards bejelentette 2023-as győztes képeit

Íme, egy friss összeállítás az idei Ocean Photography Awards győztes képeiről, amelyek megörökítik a tengeri szépség csodáit.

Ezek a lenyűgöző pillanatok szívünkbe markolnak, és rámutatnak az óceán mélyének különleges szépségére.

28 olyan kép, ami egy pillanatra elrepít minket a világ legszebb tájaira. Gyere, és merülj el az óceán mélyén, ahol a természet és a művészet találkozik.

A díjat idén Jialing Cai, a 25 éves tengerbiológus és amatőr fotós nyerte el, aki megmutatta nekünk, hogy mennyi csoda rejlik a tenger mélyén, az Ausztrál Nemzeti Tengerészeti Múzeumban megrendezett kiállítás jövő májusig látogatható.

#1 Év Környezetvédelmi (Remény) Fotósa, 1. helyezett Sylvie Ayer

„Azért utaztam Floridába, hogy egy álmomat valósítsam meg: gyönyörű képeket készítsek a lamantinokról” – mondja Ayer. „Egy helyi barátommal számos lamantint láttunk. A fotón látható lamantin közel jött hozzám, és hirtelen tökéletesen pozícionálódott a nap sugarai előtt. Remélem, hogy ez a fénykép hozzájárul a tudatosság növeléséhez annak a szükségességéről, hogy megvédjük ezeket az emlősöket.

#2 Környezetvédelmi (Hatás) Fotósa az Évnek, 1. helyezett Florian Ledoux

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

UN Biodiversity (@unbiodiversity) által megosztott bejegyzés

„A lenyűgöző svalbardi Északi-sarki tájon, Norvégiában, egy megható jelenet bontakozik ki” – mondja Ledoux. „Ebben az erőteljes megörökítésben egyszerre láthatjuk a szépséget és törékenységet, egy szűkszavú emlékeztetőt arra, hogy sürgősen meg kell őriznünk ezt a méltóságteljes birodalmat, sürgetve bennünket, hogy óvjuk értékes Északi-sarkunkat a következő generációk számára. A sarki régiók elengedhetetlenek az egész bolygó számára. Az óceáni térségek nélkül a világunk stabilitása összeomlana.”

#3 Ocean Portfólió Díj, 2. Helyezett Győztes: Renee Capozzola

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rapanui (@rapanuiclothing) által megosztott bejegyzés

„Egy fiatal, zöld tengeri teknős közel jön egy portréhoz Maui, Hawaii-ban, ahol a tengeri teknősök erős jogi védelemnek köszönhetően jól prosperálnak” – mondja Capozzola. „Ezt a képet Mala mólón készítettem Lahainában, amely összeomlott 1992-ben az Iniki hurrikán során, és most egy víz alatti zátonyként szolgál, kőkorallal bevont, élőhelyet biztosítva az állatoknak pihenéshez, táplálkozáshoz és elrejtőzéshez…”

#4 Az Év Wildlife Fotósa, 3. Helyezett Nyertese: Nicholas Holton

„Az óceán egyik legnagyobb emlőse, a bálna, kecsesen landol a hátán, miután kiugrott a Csendes-óceán mélységeiből” – mondja Holton. „A bálnák viselkedésének tanulmányozása és az okok megértése, amiért előbukkannak, a repülés és kamera beállításainak végtelenül tartó optimalizálása segített abban, hogy megörökítsem ezt a gyönyörű pillanatot az időben, amit én „Egy Óriás Nyoma” néven hívok. Az éves hosszúszárnyú bálna vándorlás az ausztrál keleti parton Sydney-t életre kelti, és egyre növekvő bálnaszámmal örvendeztet meg mindenkit az út során.”

Felhasznált forrás és a további csodálatos képek: itt.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!