Bridget Jones ezúttal az 50 feletti nőknek üzen

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.04.11 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Bridget Jones ezúttal az 50 feletti nőknek üzen

A kétszeres Oscar-díjas Renée Zellweger visszatér a világ legkedveltebb szinglijének szerepében Helen Fielding 2013-ban megjelent Bridget Jones: Mad About the Boy (magyarul Bridget Jones naplója 3. – Bolondulásig) című könyvének filmadaptációjában. Természetesen Hugh Grant és Emma Thompson is visszatér az új filmben.

23 évvel az első film megjelenése után Renée Zellweger és Hugh Grant is visszatér a szőke szingli kalandjait bemutató negyedik filmben. Szintén visszatér Emma Thompson, akit már korábban láthattunk a franchise-ban Dr. Rawlings szerepében, hozzájuk csatlakozik újoncként Chiwetel Ejiofor (12 év rabszolgaság, Igazából szerelem) és Leo Woodall (A fehér lótusz, Egy nap). A Bridget Jones: Mad About the Boy című filmet Michael Morris (To Leslie, Better Call Saul) rendezi.

Az első három Bridget Jones-film hatalmas sikereket ért el, több mint 760 millió dollárt hoztak a világszerte a mozipénztárakban. Sőt, a 2001-es Bridget Jones naplója című filmben nyújtott alakításáért zsebelte be Zellweger első Oscar-jelölését.

„Igen, dolgozom rajta, és nagyon remélem, hogy megtörténik” – mondta a Radio Times podcastjában még 2022-ben Helen Fielding író, aki az új film executive producere is. „Minden film, ami elkészül, egy csoda. Szerintem nagyon nehéz filmet készíteni, és megvalósítani, hogy jó legyen, és mi azt szeretnénk, ha tényleg jó lenne. De nagyon remélem. Nagyon szeretném a vásznon látni.”

A könyv eseményeit követve az új filmben az 51 éves Bridgettel találkozhatunk, akinek mindennapjait „fejtetűjárványok, iskolai-piknikes megaláztatások és generációkon átívelő szex” tölti ki. Mindezek során megtanulja, hogy „az életnek nincs vége, ha már olvasószemüvegre van szükséged”.

Mark Darcy (akit Colin Firth alakított) rajongóinak azonban csalódniuk kell, hiszen a karakter még a történet kezdete előtt meghalt. Ellenben egy másik szereplő visszatér a halálból. Hugh Grant ikonikus karakterét, a szoknyavadász Daniel Cleavert ugyanis a 2016-os Bridget Jones Babát vár című filmben halottnak hitték, és csak a legvégén derült ki, hogy mégis életben van.

A Bridget Jones: Mad About the Boy 2025-ben, Valentin-napon debütál majd a mozikban.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!