Los Angelesben éled újjá a Briliáns elmék-sorozat

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.03.27 | Film | Olvasási idő: 4 perc
Los Angelesben éled újjá a Briliáns elmék-sorozat

2019-ben kilenc évad után ért véget a népszerű jogi sorozat, a Briliáns elmék (Suits), így a rajongók igazán örülhettek, amikor az idei Golden Globe-gálán összeállt az egykori szereplőgárda. Most kiderült, nem véletlen volt a reunion, szándékosan csigázták fel a nézőket, hogy megalapozzanak a hírnek: készülőben az új sorozat.

A sorozat visszatérése azonban némileg keserédes, hiszen nem az eredeti sorozat újraélesztéséről van szó, mindössze a koncepció azonos, de új városban és új szereplőkkel követhetik nyomon a rajongók a csavaros jogi eseteket, így a szeretett és jól ismert karaktereket nélkülözniük kell.

Már tavaly év végén megérkeztek az első hírek, hogy Aaron Korsh, a széria alkotója egy újabb Briliáns elmék sorozatot fejleszt, ezt pedig azóta megerősítették, és már címe is kiderült, Suits: LA.

A 2011-ben indult, és összesen kilenc évadot megélt széria júniusban került fel újra a Netflixre, és nem sokkal utána megdöntötte a Nielsen streaming-rekordját, az első héten 3,1 milliárd perc nézettséget ért el. Érdeklődés tehát mindenképp van a sorozat iránt. Nézzük, mit lehet tudni a készülő Suits: LA-ről!

Miről fog szólni a reboot?

2024 elején kiderült, hogy a Briliáns elmék spin-off Los Angelesben fog játszódni, és teljesen új arcokkal találkozhatunk majd. Beatrice Springborn, a Universal International Studios elnöke 2023 novemberének végén azt ígérte, hogy a sorozatban „ugyanaz az energia és ugyanazok a jóképű emberek lesznek, mint az eredetiben”. Hozzátette, hogy a Suits: LA szórakoztató és vidám lesz.

A sorozat Ted Blacket, egy korábbi New York-i szövetségi ügyész jogi kalandjait követi majd nyomon, aki Los Angeles legbefolyásosabb ügyfeleinek képviseletét látja el.

A hivatalos szinopszis szerint Ted cége válságos helyzetbe került, és a túlélés érdekében el kell fogadnia egy olyan szerepet, amelyet egész karrierje során megvetett. Egy sztárfigurákból álló csoport veszi körül, akik próbára teszik a Tedhez és egymáshoz való hűségüket, miközben nem tudják megállni, hogy ne keveredjen a magán- és a szakmai életük. A jelen eseményei mellett pedig lassan kibontakoznak az évekkel ezelőtti történések, amelyek arra késztették Tedet, hogy maga mögött hagyjon mindent és mindenkit, akit szeretett.

Mit lehet tudni a forgatásról?

Míg az eredeti sorozatot túlnyomórészt Torontóban forgatták, az újat Vancouverben veszik fel, és a forgatás 2024 márciusának végén kezdődik.

Ki fog benne szerepelni?

Ted Black főszerepét Stephen Amell kanadai színész fogja alakítani, aki leginkább a nagy költségvetésű szuperhősfilmekből lehet ismerős a közönségnek. „Nagyon izgatott vagyok, nagyon szeretem a sorozatot. Nem láttam az eredetit, és most ismerkedem vele” – mondta egy nemrég adott interjúban.

Amell mellett Troy Winbush fogja alakítani Kevint, ő Ted Black régi barátja és volt társa, aki korábban FBI-ügynök volt, most pedig magánnyomozó, továbbá Josh McDermitt lesz Stuart Lane, Black régi barátja, akivel együtt indít ügyvédi irodát, és Lex Scott Davis játssza majd Erica Rollins, a jog világának feltörekvő, okos és erős akaratú csillagát.

Mikor kerül adásba?

A sorozatnak még nincs hivatalos premier dátuma, azonban sokan arra tippelnek, hogy valamikor a 2024-2025-ös évadban kerülhet képernyőre.

(Kiemelt kép: USA Network)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!