Michelle Yeoh lesz a Blade Runner 2099 sorozat főszereplője

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.05.14 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Michelle Yeoh lesz a Blade Runner 2099 sorozat főszereplője

Michelle Yeoh lesz az Amazon Prime Video készülő Szárnyas fejvadász sorozatának főszereplője – számolt be róla a Variety.

A Blade Runner 2099 című sorozatot 2022 szeptemberében rendelte meg az Amazon, most pedig nyilvánosságra hozták az első hírt a szereposztásról. A sorozat az 1982-es Ridley Scott-film és a 2017-es folytatás, a Denis Villeneuve által rendezett Szárnyas fejvadász 2049 folytatása lesz. Bár a részleteket egyelőre titokban tartják, a források szerint Yeoh egy Olwen nevű karaktert fog alakítani, akit úgy írnak le, mint „egy replikáns, aki élete vége felé jár”.

A Blade Runner 2099 munkálatai már folynak egy ideje, Ridley Scott 2021 novemberében erősítette meg, hogy már elkészült az új sorozat cselekménye.

Az Amazon aztán 2022 februárjában nyilvánosságra hozta, hogy a sorozat fejlesztés alatt áll, és Scott a showrunner Silka Luisa mellett executive producerként vesz részt a sci-fi széria megalkotásában.

Premierdátum még nincs, de A sógun rendezője, Jonathan van Tulleken fogja dirigálni az első két epizódot, és ő lesz az executive producer is.

A 61 éves Michelle Yeoh hosszú és termékeny karriert tudhat maga mögött, többek között szerepelt Ang Lee Tigris és Sárkány című 2000-es filmjében, Rob Marshall Egy gésa emlékiratai filmadaptációjában, Destin Daniel Cretton MCU-s Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című filmjében, továbbá a tévéképernyőn is feltűnt olyan sorozatokban, mint az Egy kínai Amerikája és a Vaják: A vér eredete széria.

Michelle Yeoh karrierjének csúcsa a 2022-es Minden, mindenhol, mindenkor című film volt.

Evelyn Wang karakterének megformálásáért megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat, ezzel ő lett az első ázsiai, aki ebben a kategóriában nyert. Nemrégiben részt vett a Fehér Házban tartott ünnepségen is, ahol megkapta az Elnöki Szabadság-érdemérmet.

(Kiemelt kép: Michelle Yeoh a Minden, mindenhol, mindenkor című filmben)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!