Mit rejt a 180 ezer dolláros ajándékcsomag, amit az Oscar-jelöltek kapnak?

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.11 | Film | Olvasási idő: 4 perc
Mit rejt a 180 ezer dolláros ajándékcsomag, amit az Oscar-jelöltek kapnak?

Az amerikai filmakadémia vasárnap este immáron 96. alkalommal díjazta a legjobb filmes alkotásokat. Az idei Oscar-gálán az Oppenheimer kapta a legjobb film Oscar-díját, a Szegény párák sztárja, Emma Stone lett a legjobb színésznő, az Oppenheimer címszerepét alakító Cillian Murphy pedig a legjobb színész. Ha a legjelentősebb filmes elismerést jelentő aranyszobrot nem is, egy impozáns ajándékcsomagot a díj nélkül maradt jelöltek is hazavihetnek.

Lash Fary, a Los Angeles-i székhelyű Distinctive Assets marketingügynökség alapítója idén 22. alkalommal készült ajándékcsomaggal az Oscar-jelöltek számára. A „mindenki nyer” szellemben összeállított csomag több mint ötven különböző ajándékot tartalmaz, értéke pedig idén mintegy 180 ezer dollár volt – írja a CNBC.

Egy 15 dolláros Rubik-kocka és egy 50 ezer dollár értékű utazás

A csomagban található ajándékok két véglete egy 15 dolláros Rubik-kocka és egy 50 ezer dollár értékű svájci üdülés volt. Az ajándékokat Lash Fary személyesen, még a díjátadó előtt elviszi azokhoz, akik éppen Hollywoodban tartózkodnak. A csomagok célja, hogy az Oscar-jelöltek az ünnepélyes esemény után egy kis időre kikapcsolódjanak és élvezzék a sikerek gyümölcseit. Mi található az idei ajándékcsomagban?

A legdrágább ajándék idén egy hároméjszakás üdülés volt a Zermatt Peak síparadicsomban, amelyre akár kilenc vendéget is meg lehet invitálni. A hatemeletes síparadicsomban 24 órás sofőrszolgálat, wellnessközpont, személyes masszőr várja a vendégeket, akik számára dedikált gourmet séf áll rendelkezésre az ott tartózkodás alatt.

Az ajándékcsomagban található egy 24 ezer dollár értékű üdülés is Dél-Kalifornia Golden Door nevű wellnessközpontjába, ahol masszázs, farm-to-table ételek, privát túraútvonalak, valamint tudatosság és wellness órák várják a vendégeket.

A csomagban nem csak luxus utazásokra szóló meghívók vannak. Íme, néhány a tucatnyi ajándék közül:

 • hordozható Schwank Grill infravörös technológiával 1350 dollár értékben,
 • egy több mint 300 dollár értékű táska a kanadai Elboque cégtől,
 • egy 25 ezer dollár értékű privát előadást a mentalista Carl Christmantól,
 • az 50. évforduló alkalmából egy Rubik-kocka,
 • egy 500 dollár értékű bőrápoló csomag a Miage cégtől,
 • és egy 10 ezer dollár értékű, bőrmegújító kezelés a Cynosure cégtől.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Distinctive Assets (@swagassets) által megosztott bejegyzés

Ki kap idén ajándékcsomagot?

Az impozáns ajándékcsomag az alakítás és a rendezés kategóriák jelöltjei mellett a műsorvezetőnek, Jimmy Kimmelnek jár. Íme, az idei ajándékcsomag 26 címzettje:

 • Műsorvezető: Jimmy Kimmel
 • Legjobb rendező jelöltek: Justine Triet, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Yorgos Lanthimos, Jonathan Glazer
 • Legjobb férfi főszereplő jelöltek: Bradley Cooper, Colman Domingo, Paul Giamatti, Cillian Murphy, Jeffrey Wright
 • Legjobb női főszereplő jelöltek: Annette Bening, Lily Gladstone, Sandra Hüller, Carey Mulligan, Emma Stone
 • Legjobb férfi mellékszereplő jelöltek: Sterling K. Brown, Robert De Niro, Robert Downey Jr., Ryan Gosling, Mark Ruffalo
 • Legjobb női mellékszereplő jelöltek: Emily Blunt, Danielle Brooks, America Ferrera, Jodie Foster, Da’Vine Joy Randolph

Bár annyi ajándékcsomag van, ahány jelölt van, Fary azt mondja, reméli, hogy a Barbie-film rendezője, Greta Gerwig is kap majd egyet.

„Általában minden évben van legalább egy jelölt, aki valamilyen okból nem fogadja el az ajándékot” – mondja Fary. „Ha van egy rendelkezésre álló, azt biztosan Greta fogja megkapni.”

Olvass tovább: Greta Gerwig: a világsiker megvan, az Oscarra még várni kell

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!