Ryan Gosling közleményben reagált a csalódásra

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.01.24 | Film | Olvasási idő: 2 perc
Ryan Gosling közleményben reagált a csalódásra

Egyre közeleg az év egyik legjobban várt filmes eseménye, így az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedden nyilvánosságra hozta az idei Oscar-jelöléseket. Az idei év egyik legnagyobb esélyese Christopher Nolan Oppenheimer című filmje, de a tavalyi év másik nagy szenzációja, Greta Gerwig Barbie-ja is nyolc jelölést kapott – igaz, nem azokban a kategóriákban, amelyekre a legtöbben gondoltak volna.

Greta Gerwig Barbie című filmje, amely több mint 1,4 milliárd dolláros bevételt hozott világszerte, összesen nyolc Oscar-jelölést gyűjtött, köztük a legjobb film és legjobb férfi mellékszereplő (Ryan Gosling) kategóriában, nem kapott viszont jelölést sem a film rendezője, sem pedig a női főszereplő, Margot Robbie.

Ryan Gosling a CNN kérdésére közleményben reagált a csalódásra

„Megtisztelő a jelölés, különösen egy olyan évben, amikor megannyi nagyszerű film készült. Bár nem gondoltam volna, hogy valaha is ezt fogom mondani, megtisztelő az elismerés, amit egy műanyag Ken baba alakításáért kaptam. De Barbie nélkül nincs Ken, ahogyan nincs Barbie-film sem Greta Gerwig és Margot Robbie nélkül, akik ketten valóban történelmet írtak és formálták a kultúrát. Az ő tehetségük, elszántságuk és zsenialitásuk nélkül nem kaphatott volna Oscar-jelölést Ken alakítása sem.

A csalódottság nem fejezi ki eléggé, amit azért érzek, hogy nem jelölték őket a megfelelő kategóriában. Munkájukat el kell ismerni a többi nagyon érdemes jelölt mellett. Mindezzel együtt természetesen örömmel tölt el a film sikere” – fogalmazott Ryan Gosling.

Bár Greta Gerwig és Margot Robbie nem kaptak egyéni elismerést, mindketten kaptak egy-egy Oscar-jelölést: a legjobb adaptált forgatókönyv kategóriában Greta Gerwig férjével és a film társforgatókönyvírójával közösen kapott jelölést, míg Margot Robbie esetében produceri munkáját emelte ki – társaival együtt – az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!