Szerelmünk lapjai: 20 éves minden idők legszomorúbb romantikus filmje

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.06.26 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Szerelmünk lapjai: 20 éves minden idők legszomorúbb romantikus filmje

Idén 20 éves az egyik legszomorúbb romantikus film, ami valaha készült: a Szerelmünk lapjai immáron két évtizede késztet mindannyiunkat sírásra.

Ha szükséged van egy kiadós sírásra, engedd szabadjára könnyeidet, és nézd újra a Szerelmünk lapjai című filmet, amely kedden ünneplte huszadik évfordulóját. Az azóta is népszerű romantikus filmet, amelyben Ryan Gosling és Rachel McAdams játssza a társadalmi osztályok által elválasztott fiatal párt, 2004. június 25-én mutatták be. Nick Cassavetes rendezte a filmet, amely Nicholas Sparks 1996-os, azonos című könyvén alapul, és egy idős férfit követ (James Garner), amint egy jegyzetfüzetből olvas fel egy idősek otthonában élő demenciás nőnek, akit Gena Rowlands alakít.

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól.

Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell szerelme és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek. Ahogy olvas, a film visszaugrik az 1940-es évek Dél-Karolinájába, ahol Gosling fűrészmalom-munkása, Noah Calhoun beleszeret a gazdag Allie Hamiltonba, akinek szülei megpróbálják őket szétválasztani.

Cassavetes a film főszereplőinek tulajdonítja a film sikerét és a két évtizede töretlen népszerűséget.

„Mindketten a világ legnagyobb színészei, és néhány olyan jelenetet kértem tőlük, amelyek nagyon nehezek voltak, de mindent meg tudtak csinálni” – emlékezett vissza a rendező egy nemrégiben készült interjúban. „Hogy miért tartják a Szerelmünk lapjait egy romantikus klasszikusnak? A válasz egyértelműen Ryan Gosling és Rachel McAdams” – tette hozzá.

Gena Rowlands, Cassavetes édesanyja alakította az idősebb Allie-t, a sors furcsa játéka, hogy a 94 éves színésznő és forgatókönyvírónál időközben szintén diagnosztizálták az Alzheimer-kórt.

„Anyukámat kértem fel, hogy játssza el az idősebb Allie-t, sok időt töltöttünk azzal, hogy az Alzheimer-kórról beszélgettünk, hitelesen akartuk ábrázolni. Öt évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála is a betegséget” – mondta Cassavetes. „Átéltük, ő eljátszotta, és most rajtunk van a sor.”

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!