Kate Winslet eddigi legkomolytalanabb szerepében is brillírozik

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.02.11 | Énidő | Olvasási idő: 3 perc
Kate Winslet eddigi legkomolytalanabb szerepében is brillírozik

Bejött a Nagy Katalin című sorozat? Akkor a The Regime című széria is az ínyedre lesz. Ugyan a hatrészes minisorozat a jelenben játszódik, de az Oscar- és Emmy-díjas Kate Winslet egy meg nem nevezett európai ország teljes mértékben komolytalan kancellárjaként küzd azért, hogy az irányítása alatt tartsa a dolgokat. Az előzetes alapján ez nem megy épp zökkenőmentesen.

Ez Elena Vernham világa, és mindenki más csak díszlet benne – legalábbis az HBO legújabb, The Regime sorozatában. A Kate Winslet főszereplésével készült hatrészes sötét szatíra március 3-án érkezik a Max-ra, addig is pedig egy előzetessel korábácsolják fel a rajongók érdeklődését. Az executive produceri feladatokat a Succession és a Veep mögött álló csapat látja el, a showrunner pedig A menü írója, Will Tracy.

Ahogy az előzetes első jelenetéből kiderül, Elena nem igazán szereti a hosszadalmas megbeszéléseket, főleg, ha egy e-mail elég lett volna helyettük – és nagyjából ennyiben tudunk azonosulni Elenával.

Elena ugyanis egy ismeretlen európai állam kancellárja (lényegében diktátora), de kompetenciáit tekintve inkább Nicholas Hoult III. Péter orosz cárjára emlékeztet, mint Angela Merkelre.

Ahogy az előzetesből kihámoztuk, a történetben fontos szerepet kap a kancellár Matthias Schoenaerts által alakított Herbert Zubakkal, a zavart katonai tisztviselővel folytatott mérgező és a HR által nem támogatott kapcsolata, miközben az politikai barátai és ellenségei között navigál, akiket az Emmy-díjas Martha Plimpton, az Oscar-jelölt Andrea Riseborough és a BAFTA-díjas Hugh Grant alakítanak.

A klipben a kancellár viselkedése a giccses elefántcsonttornyában egyre inkább elszakad a valóságtól, de hamarosan csúnya ébresztőt kap, mivel országa a forradalom szélére sodródik. Mindezt tetézi, hogy Vernham háborúval fenyegetőzik az országát “sértegetők” ellen. Ahogy Vernham kancellár függősége Zubak felé egyre nő, a tanácsadói aggódnak, hogy teljesen elvesztette a kapcsolatot a külvilággal (bár inkább amiatt kellene aggódniuk, hogy ne végeztesse ki őket, ahogy arra figyelmezteti is a testületet, egy jégfürdőből lebonyolított online bejelentkezése alkalmával). Nehéz nem nevetni az előzetest nézve, egészen addig, amíg az embernek az az érzése támad, hogy nem is annyira földtől elrugaszkodott ez a karakter. Akkor az arcára fagy a mosoly.

A Mildred Pierce és az Easttowni rejtélyek című filmekben nyújtott alakításaiért kapott díjak után megvan rá az esély, hogy az HBO és Winslet legújabb közös vállalkozása ismét a kritikusok kedvence lesz a díjátadókon.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!