Piknik a Champs-Élysées-n

Elek Lenke Elek Lenke | 2024.05.06 | Gasztro | Olvasási idő: 3 perc
Piknik a Champs-Élysées-n

Francia sajtokat, libamájat kóstolgatni, madeleine-t majszolni, pezsgőt kortyolgatni – ráadásul a világ legszebb sugárútján? Ki ne vágyna erre?

A párizsi önkormányzat és a helyi gasztro-pápák most elhatározták, a környezettudatossággal egybekötve népszerűsítik a francia konyhaművészetet – nem mintha annak nagyon nagy szüksége volna rá. Vagy az olimpia indokolná a tervezett különleges pikniket?

Ingyenes ínyenckedés a Diadalív árnyékában

Nos, egyelőre nem tudni – az olimpia idején egyébként is túl sok látogatótól tartanak a franciák. Mégis úgy döntött néhány marketing szakember, hogy május 26-án egy óriási pikniket rendeznek a Champs-Élysées-n. A vasárnapi rendezvény ingyenes, de a lokáció korlátozott befogadóképessége miatt a részvétel regisztrációhoz kötött. A kérdés most az, ki lesz az a 4000 szerencsés ember, aki részt vesz ezen az egyedülálló kulináris eseményen a világ legszebb sugárútján?

Az eseményt a rue Arsène Houssaye és az V. György sugárút között rendezik, a sok száz méter hosszú terítőrengeteg már kivasalva várja, hogy az asztalokra kerüljön. Az esemény teljesen ingyenes, óriási hát az érdeklődés.

Minden résztvevőnek lehetősége lesz megkóstolni a helyi vendéglősök által készített piknikcsomagokat, mindezt idilli környezetben, a Diadalívvel a háttérben. A kilenc séf által a helyszínen főzött ételek a francia gasztronómia kifinomultságát és sokoldalúságát mutatják be.

Fő szempont a környezettudatosság

A rendezvényt a környezettudatosság jegyében rendezik meg: a 4212 négyzetméternyi, piros-fehér kockás terítő 100 százalékban újrahasznosított anyagból készült. A környezeti hatás minimalizálása érdekében lépten-nyomon hulladékgyűjtők állnak majd rendelkezésre. Az Eau de Paris-val együttműködve, több ivókút is rendelkezésre áll majd a vizes palackok újratöltésére.

Ahhoz, hogy esélye legyen valakinek részt venni ezen a kivételes pikniken, regisztrálnia kell a párizsi városháza hivatalos honlapján, ahol további részletek olvashatók. A regisztrációs folyamat lehetővé teszi, hogy egész családok vagy baráti társaságok együtt élvezhessék ezt az emlékezetes napot. A jelentkezés mindenki számára nyitott, de a kiskorúak csak felnőtt kíséretében vehetnek részt az eseményen.

Sietni nem árt persze, hiszen Párizs legemblematikusabb sugárútjának szívében falatozni nem mindennapi élmény.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!