Vegán Nutella csicseriborsóból
A Ferrero új, 100 százalékban vegán Nutella alternatívát dobott piacra, hogy megfeleljen a növekvő keresletnek a növényi alapú termékek iránt. Az új Nutella ezen a héten kezd megjelenni a kiválasztott európai piacokon.
Ez az új verzió arra törekszik, hogy ugyanazt a Nutella élményt nyújtsa, amely a márka jellegzetes pörkölt mogyoróját és kakaóját kombinálja, de a tej helyett növényi összetevőket, például csicseriborsót és rizsszirupot tartalmaz. Az új édes krém a Vegetáriánus Társaság által jóváhagyott vegán védjegyet is viselni fogja az üvegein.
„Ezt az innovációt azért fejlesztettük ki, hogy egy új, ízletes választást kínáljunk, amely a tej eltávolításával és más növényi összetevők hozzáadásával nyújtja a Nutella összetéveszthetetlen élményét. Ugyanazt a nagyszerű ízt, sima textúrát és kiváló minőséget kínáljuk, amelyet a Nutella márka mindig is képviselt és amiért világszerte szeretik”
– fogalmazott Thomas Chatenier, a Nutella globális elnöke.
Vanessa Brown, a Vegetáriánus Társaság védjegyeinek vezetője üdvözölte a Ferrero erőfeszítéseit, hogy megfeleljen a növényi alapú és vegán étrendet követő fogyasztók igényeinek és elvárásainak. „Örömmel jelentjük be, hogy az új vegán Nutella megfelel a Vegetáriánus Társaság szigorú kritériumainak a vegán akkreditáció tekintetében. Az egyik legkedveltebb márka a világon most már egy növényi alapú opciót is kínál.”
Mindeközben a Ferrero a fagyasztott termékek kínálatát is bővítette és fagylaltos dobozba zárta a Nutella-élményt. A 470 ml-es dobozok, amelyek Nutellát és mogyoróízű fagylaltot tartalmaznak, jelenleg a Morrisons áruházakban érhetők el, az Egyesült Királyságban.