A világ leghíresebb karácsonyfája, üzenete közel 100 éve változatlan

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2023.12.19 | Karácsony | Olvasási idő: 2 perc
A világ leghíresebb karácsonyfája, üzenete közel 100 éve változatlan

A New York-i Rockefeller Center előtt felállított karácsonyfa a világ egyik leghíresebb karácsonyfája, amely közel száz éve a remény szimbóluma.

Az év legvarázslatosabb időszakában kiemelt figyelem övezi a karácsonyfát, amely jóval több, mint New York leglátogatottabb decemberi nevezetessége. A Rockefeller Center előtt felállított monumentális karácsonyfa, amelyet 1931 óta minden évben, a hálaadást követő héten állítanak fel, mára a remény globális szimbólumává vált. Az első karácsonyfát az amerikai nagy gazdasági válság súlyos éveiben állították fel: a lakosság nehéz helyzetben volt, azonban egy csoport építőmunkás úgy döntött, hogy közösen vásárolnak egy fát spórolt pénzükből.

A hat méter magas fenyőt Manhattan belvárosában állították fel és a munkások családtagjai által készített díszek ragyogtak rajta.

Ezen kezdeményezésből alakult ki az az évszázados hagyomány, melyet 1951 óta az NBC közvetít, és amely mára évente több millió látogatót vonzó esemény lett. A tökéletes fenyő megtalálása komoly feladat, a hatalmas fa szállítása pedig külön logisztikai bravúr. A főkertész egész évben figyelemmel kíséri a potenciális fenyők növekedését, hogy szeptemberben meghozza a végső döntést.

Az ikonikus fát egy hárommillió Swarovski-kővel díszített ezüstcsillag koronázza meg, amihez már 2007-ben fenntarthatósági szempontokból napenergiával működő LED-es lámpákat használtak. Az ünnepek után a fát gondosan feldolgozzák és a Habitat for Humanity számára ajánlják fel.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!