Kiderült, ki kapta Az ördög Pradát visel musicaljének főszerepét

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.02.25 | Kultúra | Olvasási idő: 3 perc
Kiderült, ki kapta Az ördög Pradát visel musicaljének főszerepét

Vanessa Williams hamarosan Meryl Streep (Prada) cipőjében fog járni, ugyanis a koronájától megfosztott ex-szépségkirálynőből lett színésznő alakítja majd a Runway magazin legendás főszerkesztőjét, Miranda Priestly-t az Ördög Pradát visel musical feldolgozásában a West Enden.

2006-ban jelent meg az Ördög Pradát visel című film, amely Lauren Weisberger azonos című, 2003-as bestsellerét vitte nagyvászonra. A film óriási siker lett, és azóta is hivatkozási alap, különösen a mindenkit rettegésben tartó, a divatvilágot a kávéja fölül irányító és éles nyelvű főszerkesztő, Miranda Priestly karakterének köszönhetően. Nyílt titok, hogy a fiktív divatlap fiktív főszerkesztőt egy nagyon is valós divatlap hús-vér főszerkesztője ihlette, és a könyv, illetve a film őszinteségével megmutatta a világnak a divatipar korántsem annyira csillogó oldalát is.

Hamarosan újabb formátumban, musicalként is élvezhetik a rajongók, Andy Sachs, a frissdiplomás, anti-fashionista újságíró kalandjait Priestly, a divatipar legbefolyásosabb magazinszerkesztőjének asszisztenseként.

Priestly szerepét nem más, mint Vanessa Williams fogja alakítani, akinek nem ismeretlen a főszerkesztői pozíció, hiszen 2006 és 2010 között futott Ki ez a lány című sorozatban az ármánykodó Wilhelmina Slatert hozta nagyon is hitelesen. Emellett a Született feleségek sorozatban is felbukkant, és összesen 11 Emmy-jelölést kapott tévés alakításaiért.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Sunday Times Style (@theststyle) által megosztott bejegyzés

De nemcsak a képernyőn aratott sikereket a 60 éves színész-énekesnő. Olyan színpadi produkciókban szerepelt egyebek mellett, mint az Vadregény, A pókasszony csókja és A Revü hajó. Karrierje azonban nem indult zökkenőmentesen, ugyanis miután a Penthouse magazin jóváhagyás nélkül megvásárolta és publikálta meztelen fotóit megfosztották 1984-es Miss America címétől. Mindezt azonban maga mögött hagyta, és nem hagyta, hogy az útjába álljon céljai megvalósításában.

A hírt Williams egy Instagram videóban osztotta meg, ízelítőt adva, mit is várhatnak tőle azok, akik jegyet váltanak majd az előadásra. Még Priestly híres, Ennyi! (That’s all!) mondatát is sikerült ízlésesen és frappánsan belecsempészni a promo videóba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vanessa Williams (@vanessawilliamsofficial) által megosztott bejegyzés

A londoni West Enden, a Dominion Theaterben októberben bemutatásra kerülő musical zenéjét nem más, mint Elton John szerezte.

(Kiemelt kép: Az ördög Pradát visel musical/YouTube)

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!