Demi Moore elárulta, hogyan kezeli a család Bruce Willis betegségét

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.03 | Anyaság | Olvasási idő: 2 perc
Demi Moore elárulta, hogyan kezeli a család Bruce Willis betegségét

Bruce Willist 2022 tavaszán diagnosztizálták az agyi sérülés következtében fellépő, beszédzavart okozó afáziával, ami hatással van a beszéd-, írás- és nyelvértési képességekre, egy évre rá pedig kiderült, az ikonikus színész frontotemporális demenciában is szenved.

A család akkor egy közösségi médiában megjelent közleményben adott hírt Bruce Willis állapotáról hozzátéve, hogy megkönnyebbülés, hogy végre megkapták a diagnózist, most pedig Demi Moore beszélt arról, hogyan kezeli a család a betegséget.

Bruce Willis első felesége a Good Morning America vendége volt, ahol elárulta többek között azt is, mit tanácsolt lányainak, hogy könnyebben feldolgozzák édesapjuk állapotát.

Demi Moore szerint a két legfontosabb dolog ebben az időszakban a szeretet és a megértés. A téma személyességét hangsúlyozva elmondta, hogy mindig arra ösztönzi lányait, hogy fogadják el az élet változásait, és a jelen pillanatban találják meg a szépséget és örömöt. A színésznő hangsúlyozta, hogy a lényeg az, hogy szeretetteljesen fogadják egymást, és ne ragaszkodjanak ahhoz, ami már nincs, hanem örüljenek annak, ami még megvan.

A színésznőnek három lánya született Bruce Willistől, Rumer 35 éves, Scout 32, Tallulah pedig 29 éves. Bruce Willisnek két másik lánya is született második házasságából, Mabel 11 éves, míg Evelyn most 9 éves.

A frontotemporális demencia a betegség egy ritka formája, amely viselkedési és beszédproblémákat okoz. A tünetek közé tartoznak a lassú vagy merev mozgások, idővel a hólyag vagy a bélrendszer ellenőrzésének elvesztése és az izomgyengeség.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!