Az elsőszámú ok, ami váláshoz vezet

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.02.28 | Párkapcsolat | Olvasási idő: 2 perc
Az elsőszámú ok, ami váláshoz vezet

A hírességek válása nem sokban különbözik a civil válásoktól – mondja Laura Wasser válóperes ügyvéd, aki leginkább Kim Kardashian, Britney Spears és Ariana Grande ügyvédeként lett ismert.

„A válás a nagy kiegyenlítő tényező. Ugyanazokat a félelmeket, ugyanazokat a fájdalmakat tapasztalják meg az érintettek függetlenül attól, hogy híresek-e vagy sem” – mondja Wasser hozzátéve, hogy a válások mögött meghúzódó leggyakoribb ok tekintetében sincs lényeges különbség.

„Az emberek jellemzően azért válnak el, mert nem kommunikálnak” – mondja Wasser. „Általában ez a probléma gyökere, ami aztán a lehető legkülönbözőbb következményeket okozza” – teszi hozzá.

A szakértő szerint sok olyan „nem túl szexi” beszélgetés van, amit a pároknak le kellene folytatniuk a házasság előtt, mint például a gyereknevelés kérdése, a gyerek iskoláztatásának kérdése, az idősebb szülők gondozása vagy éppen a pénzügyi prioritások, mikor, mennyit és mire költ a család.

Ezek a beszélgetések nem szórakoztatóak, de pénzt és szívfájdalmat takaríthatnak meg a jövőben, ha nem egyezik a két fél alapvető álláspontja. Az igények is változhatnak a házasság során, ebben az esetben a jó kommunikáció kulcsfontosságú.

„Nehéz azt mondani, hogy öregszem, és már nem érzem magam annyira vonzónak'” – mondja Wasser. „De ha a partnered nem tudja, hogyan érzel, milyen folyamatok játszódnak le benned, könnyen félremehetnek a hétköznapok” – magyarázza.

A nem megfelelő kommunikáció miatt kialakult konfliktusok következtében szerzett sérelmek aztán felhalmozódnak, végül pedig máshova fordítod az energiádat. „A nehéz beszélgetések lefolytatásával a házasság előtt vagy annak korai szakaszában egészséges kommunikációs szokásokat lehet kialakítani, amelyek hosszú távon szolgálnak majd téged és a partneredet” – javasolja Wasser.

Olvass tovább: Vita: ez lenne a tartós párkapcsolat titka?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!