Projektmenedzserből világrekorder mélymerülő: Korok Fatima

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.03.14 | Siker | Olvasási idő: 4 perc
Projektmenedzserből világrekorder mélymerülő: Korok Fatima

Tavaly nyáron egy ország ismerte meg Korok Fatima nevét, amikor 102 méteres – 3 perc 47 másodpercig tartó – merülésével megdöntötte a szabad merülés világrekordját. A 30 éves sportoló egy éles karrierváltás után vált a szabadtüdős merülés sztárjává, de úgy gondolja, sportolói pályafutása bármilyen szakmában és munkahelyen hasznos tanulságokkal szolgálhat.

Ez jelenti az egyik közös pontot a mélymerülő és a Prohuman együttműködésben: a 2024-es szezonra az ország piacvezető HR-szolgáltatója Korok Fatima kiemelt támogatója lesz. A sportoló karriertippjei mától a Prohuman felületein látható videósorozatban érhetők el.

Korok Fatima életútja bizonyítja, hogy soha nem késő új irányba indulni.

Nemzetközi gazdálkodás és menedzsment szakon tanult, később értékesítőként, idegenvezetőként és projektmenedzserként is dolgozott. Ezek után döntött úgy, hogy pályát vált. Idén várhatóan öt versenyen méreti meg magát, elsőként a Fülöp-szigeteken rendezett Asian Cup keretében készül megvédeni tavalyi elsőségét. Miközben az év első versenyére készül, a sportoló 15 pontban foglalta össze azokat a tippeket, amelyeket véleménye szerint mindenki hasznosíthat a saját karrierjében, nem csak a sportban, de az élet más területein is.

Korok Fatima - karrierváltás - motiváció

Kép: Korok Fatima

Legyél nyitott az új lehetőségekre!

„Először a palackos merülés iránt érdeklődtem, de amikor kipróbáltam a szabad tüdős búvárkodást, szerelem volt első merülésre. Ültem a tengerfenéken, néztem fölfelé, ahogy táncoltak a napsugarak a hullámokon, és azon gondolkodtam, hol van a határ, meddig lehet elmenni” – idézte fel Korok Fatima.

Higgy önmagadban!

„Nem az a lényeg, hogy mindig minden sikerülni fog az úton, hanem az, hogy menj tovább előre akkor is, ha valami nem sikerül. Amikor végül lemerültem 100 méterre, azok az emberek, akik korábban kinevettek, mind írtak nekem, hogy gratulálnak” – mondja a sportoló. Az önbizalom természetesen nemcsak a szabadtüdős merülés során fontos: minden területen kamatozik, ha magabiztosak vagyunk, és hiszünk benne, hogy képesek vagyunk elérni az álmainkat.

Ismerd meg önmagadat!

Az önismeret segít elfogadni önmagunkat és megtalálni azokat a területeket, amelyeken javulnunk kell. „Az én önismereti utam akkor mélyedt el, amikor belevágtam a szabadtüdős merülésbe, de ez nem azt jelenti, hogy előtte nem lettem volna már tudatosabb, nem próbáltam volna meg változtatni azokon a területeken, ahol tudtam magamról, hogy fejlődnöm kell” – fogalmaz a rekorder. Tanácsa: legyünk tisztában azzal, hogy kik vagyunk és mire vagyunk képesek, fogadjuk el és szeressük magunkat a hibáinkkal és erényeinkkel együtt!

Told ki a határaidat!

Fontos megtanulni, hogyan tudjuk kiterjeszteni a komfortzónánkat, hogy előrébb lépjünk akár a karrierünkben is. „A határainkat kitolni kell, nem átlépni, hiszen az például a merülésnél ájulással jár. Megtanultam felmérni, hogy a mentális és fizikai állápotom alapján milyen célokat tudok belőni reálisan – idézte fel. – A szárazföldi életben nehezebb meghozni ezeket a döntéseket, hiszen több a zavaró tényező. Ott jobban szükség lehet arra, hogy az ember elvonuljon, és sürgetés nélkül döntsön.” Bármilyen karrierutat is válasszunk, akkor tudunk előrébb lépni, ha mindig ambiciózus, de megvalósítható célokat tűzünk ki magunk elé.

Találd meg az egyensúlyt!

„Én is dolgozom azon, hogy megtaláljam az egyensúlyt. Néha jobban sikerül ez, máskor kevésbé, de úgy gondolom, hogy így az ötödik szezonomra elég jól állok. Fontos, hogy nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, hogy éljünk, ugyanakkor az is, hogy olyan elfoglaltságot válasszunk, ami boldogsággal tölt el, biztonságot ad, mert ha abban a hosszú időben, amit munkával tölt az ember, nem érzi magát jól, nehezen tud létrejönni az egyensúly” – mondja Korok Fatima.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!