Több ideje jut az egészséges életmódra Varga Izának

Igényesnő.hu Igényesnő.hu | 2024.05.12 | Egészség | Olvasási idő: 3 perc
Több ideje jut az egészséges életmódra Varga Izának

Rutinos mozdulatokkal mérte meg vércukorszintjét Varga Iza színésznő, akit terhességi cukorbetegsége megtanított arra, hogy kisbabája egészsége, vagy akár az élete is múlhat rajta, betartja-e kismamaként az étkezési és életmódbéli szabályokat. Azóta is felelősen áll hozzá az egészségmegőrzéshez és erre biztat mindenkit.

„Minden második anyának visszatér az életében a cukorbetegség, aki a terhessége alatt szembesült ezzel a kihívással. Úgy élek, hogy mindent megteszek azért, hogy ezt megelőzzem, vagy legalábbis minél inkább elodázzam… Eddig sikerrel jártam, 17 éve az egészséges keretek között tudom tartani a vércukorszintem” – árulta el a színésznő, aki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján barátnőjének és kolléganőjének, az alapítványt vezető Erős Antóniának mesélt erről.

Varga Izának, amióta véget ért a Barátok közt, több ideje jut az egészséges életmódra, hiszen magának osztja be az idejét.

Az átgondolt, megtervezett bevásárlás, a speciális főzés és a sport prioritást élvez az életében. Iza ma már a maga főnöke, színészi feladatai mellett coach-ként dolgozik és előadástechnikai tréningeket vezet.

„Az üzleti világban nagyon fontos a hatásos, magabiztos fellépés, ugyanakkor sokaknak nincs rutinja ezen a területen. A tréningeken új hozzáállást, és gyakorlati trükköket tanítok, hogyan kell közönség előtt megszólalni, beszédeket tartani. A módszeremmel rövid idő alatt óriási fejlődést lehet elérni, és boldoggá tesz, hogy azonnal alkalmazható tudást és önbizalmat adhatok a résztvevőknek, ami az életük minden területén tovább gyűrűzik” – fogalmazott.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány az Oktatási Hivatallal közösen programot indított, melynek során az alapítvány szakemberei olyan pedagógusok tudását bővítik, akik a mindennapokban diabmentorként a cukorbeteg gyermekeket segítik az óvodákban, iskolákban. A sajtóeseményen bemutatták a második generációs folyamatos cukormonitorozó rendszert is. A diabéteszesek vércukor-egyensúlyát segítő eszköz egyik újdonsága, hogy a szenzort és a távadót is magában foglalja. Bejelentették, hogy elindult a cukorbetegség szemszövődményeiről szóló új ismeretterjesztő weblap, s a vese szövődményeire is felhívták a figyelmet.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!